ВМРО и НФСБ внесоха законопроект за изменение на Наказателния кодекс,

...
ВМРО и НФСБ внесоха законопроект за изменение на Наказателния кодекс,
Коментари Харесай

ВМРО и НФСБ предлагат по-високи наказания за насилие над медици

ВМРО и НФСБ внесоха законопроект за изменение на Наказателния кодекс, с цел да се завишат наказванията за похищенията над медици. В предложенията минималният размер на наказването при нанасяне на тежка телесна щета скача от 5 на 7 години затвор. При междинна телесна щета - от 3 на 5 години отнемане от независимост, а при лека - от 1 на 3 години.

„ Ние предлагаме тези промени, тъй като случаите на принуждение над медиците зачестяват през последните месеци. Задава Весела Коледа и щастлива Нова година. За страдание можем да олицетворим тези празници с късото стихче: „ Дядо Мраз, Снежанка дребна, идват с бокс и с бухалка “, съобщи водачът на НФСБ Валери Симеонов.

По данни на Лекарския съюз 90% от медиците са били жертва на принуждение. През 2018 година има към 400 случая на физическо посягане, а статистиката демонстрира нарастване на нападенията през 2019 година

Лидерът на НФСБ напомни случай от август тази година, когато във Велико Търново двама лекари и четири медицински сестри бяха измъчвани и ругани от близки на пациентка, която своеволно напуснала болничното заведение и след това се върнала. По думите на Симеонов, всички такива образци приказват за незадоволителна глоба за насилниците. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР