Вместо дъжд от милиони левове за възстановяване на напояването в

...
Вместо дъжд от милиони левове за възстановяване на напояването в
Коментари Харесай

Вместо евромилиони за напояване - фонд за цифрово и зелено земеделие

Вместо дъжд от милиони левове за възобновяване на напояването в българското земеделие, ще има фонд за цифрово и зелено земеделие за новаторски планове. Такава цялостна смяна е заложена в последната версия на националния проект, по който България се готви да изразходва 12.5 милиарда лева по Механизма за възобновяване на Европейски Съюз.

В документа тотално е заличена за възобновяване на напоителните канали и то единствено за планове на държавната компания “Напоителни системи”, където не стопират свадите за неприятно ръководство. Вместо това служебното държавно управление залага основаването на Фонд за поощряване на софтуерния и екологичен преход на селското стопанство.

Средствата по равно от фермерите и от Европейски Съюз

Бюджетът на бъдещия фонд ще е 543.6 милиона лева, само че от тях единствено 247.1 млн. лева ще са от Механизма за възобновяване и резистентност на Европейски Съюз. Също толкоз са посочени като частно финансиране, т.е. от самите фермери, а останалата част от сумата ще е съфинансиране от страната. За осъществяване на планове по фонда ще могат да аплайват единствено регистрирани аграрни производители.

Фондът ще поддържа фермерски вложения за новаторски производства и цифрови технологии, а също и такива за автоматизиране на работните процеси и други.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР