Властта в България заяви глобални амбиции на българския Давос -

...
Властта в България заяви глобални амбиции на българския Давос -
Коментари Харесай

Денков заяви, че иска България да е едно от най-добрите места за живеене в Европа

Властта в България съобщи световни упоритости на българския Давос - Powers Summit, който през вчерашния ден събра огромна част от министерския съвет на България, лидерски екипи от парламентарно показаните партии с промишлеността на страна, науката и гражданския бранш. За разлика от преди, когато политиците гледаха и сравняваха страната с страните от района и най-вече от ЦИЕ, на Powers Summiit властта даде поръчка за световни упоритости.

В рамките на премиерската сесия на Powers Summit, запитан от доктор Пламен Русев и Гергана Паси за задачата му като министър председател, министър ръководителят акад, Николай Денков ясно съобщи упоритостта си за България като едно от най-хубавите места за живеене в Европа.

Финансовият министър Асен Василев от своя страна ясно съобщи целтите на държавното управление България да бъде част от Шенген и Еврозоната до 1 януари 2025 и сподели: “През последните години плашат българите с какво ли не. Който ги плаши - той се пробва да им бръкне в джоба. Моето обръщение е: Загледайте се в този, който ви плаши, какво тъкмо се пробва да ви вземе ".
Той добави, че чака следващата година да имаме над 3% действителен растеж на стопанската система и Брутният вътрешен продукт и че инфлацията е заложена към 4% с плануван бюджетен недостиг от 3%. “За сведение на всички - това, което заложихме предходната година, се осъществя ” сподели Василев.
 Powers Summit Powers Summit
Министър ръководителя Денков съобщи още, че приоритет за идната година на държавното управление ще бъде оправянето с демографската рецесия на България и развиването на “Бранд България ”.

Индустрията и предприемаческата общественост на България, наред с науката и гражданския бранш сложиха 14 ясни и измерими цели пред властта на провелия се през вчерашния ден Powers Summit 2023 - “Власт, Чувай! ”.

На можете да видите цялостния лист с цели както и видео от целия конгрес с поетите съответни задължения от страна на лидерските екипи на ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия и изпълнителната власт.

Министъра на стопанската система Богдан Богданов застана зад настояванията на промишлеността в модул предприемачество, обучение, вложения, “бранд България ”. В този модул същото направиха и Галин Цоков - Министър на образованието и науката, Веселина Минчева - Зам.-министър на нововъведенията и растежа, Мила Ненова - изпълнителен шеф на Българската организация за вложения, както и Александър Иванов и Красимир Вълчев - народни представители, ГЕРБ-СДС, Георги Ганев - депутат, ПП-ДБ, Даниел Лорер - депутат, ПП-ДБ.

В модул енергетика съответни задължения по целите на промишлеността поеха Румен Радев - Министър на енергетиката, Делян Добрев - депутат, ГЕРБ-СДС Радослав Рибарски - депутат, ПП-ДБ, Владислав Панев - депутат, ПП-ДБ, Рамадан Аталай - депутат, Движение за права и свободи, Таско Ерменков - ръководител на енергийния съвет на Българска социалистическа партия.

В модул зздравеопазване “чуваха ” и поеха съответни задължения проф. доктор Христо Хинков - Министър на опазването на здравето, проф. доктор Костадин Ангелов - депутат, ГЕРБ-СДС, доктор Александър Симидчиев - депутат, ПП-ДБ, Васил Пандов - депутат,ПП-ДБ, Йордан Цонев - депутат, Движение за права и свободи, проф. Георги Йорданов - депутат, Българска социалистическа партия, проф. Андрей Чорбанов - депутат, Има Такъв Народ.
 Powers Summit Powers Summit
Индустрията в модул “устойчиво развиване ” получи “чух ви ” от Кирил Вътев - Министър на земеделието и храните, Юлиян Попов - Министър на околната среда и водите, Георги Клисурски - Зам.-министър на финансите, доктор Бойко Таков - Изпълнителен шеф, ИАНМСП, Томислав Дончев - депутат, ГЕРБ-СДС Искрен Митев - депутат, ПП-ДБ, Станислав Атанасов - депутат, Движение за права и свободи, Гроздан Караджов- депутат, Има Такъв Народ.

В закриващата сесия на българския Давос, новоизбрания кмет на София Васил Терзиев съобщи в диалог с доктор Русев, че визията му за София 2027 (след края на първия му мандат) е столицата да стане " град на огромните благоприятни условия ". Той ясно очерта и първите си стъпки като кмет, които са основаване на ясни и проследими правила и процеси вътре в администрацията, дигитализиране на услугите и оптимално облекчение на жителите във връзката им с общината, когато става дума за документи и е-услуги, развиване на кварталите и удостовери ясно поетите задължения в границите на своята предизборна акция.

Следете на уеб страницата, в медиите и в обществените мрежи осъществяването на поетите от задължения от властта в идващите 12 месеца.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР