Властите в южния италиански регион Пулия са арестували 82 лица,

...
Властите в южния италиански регион Пулия са арестували 82 лица,
Коментари Харесай

Италия арестува 82-ма при акция срещу мафията

Властите в южния италиански район Пулия са арестували 82 лица, обвинени в участие в най-новата незаконна организация в страната , известна още като " четвъртата мафия " измежду силите на реда, оповестяват ДПА и Агенция Франс Прес. 

В рамките на операция  с кодовото име " Играта завърши " полицията арестува лица, упрекнати в трафик на опиати, нелегално владеене на оръжие и изнудване. При акцията са иззети опиати и оръжие.

Италианският вътрешен министър Матео Пиантедоси, който благодари на правоохранителните органи за работата им в акцията, сподели, че интервенцията е нанесла " доста мощен удар против мафията на Фоджа, една от най-опасните и жестоки незаконни организации в страната. "

Карабинерите в град Фоджия настояват, че три мафиотски клана там неотдавна са се съгласили да реализират съглашение, което им разрешава да монополизират търговията с кокаин в района, вместо да се водят война между тях за част от него.

Въпреки обстоятелството, че мафията на Фоджа е по-малко известна от клановете от Сицилия, Калабрия или Неапол, управляващите настояват, че имат надзор върху продажбите на кокаин в югоизточната част и са извънредно жестоки - Фоджа има третото най-високо равнище на убийства в страната.

Мащабните акции в понеделник бяха третите за последните седем години.

Досега управляващите са арестували 150 лица, свързани с така наречен Societa foggiana.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР