Властите в Пакистан заявиха, че са нанесли ракетни удари срещу

...
Властите в Пакистан заявиха, че са нанесли ракетни удари срещу
Коментари Харесай

Два дни след ракетния удар: Пакистан също атакува Иран

Властите в Пакистан обявиха, че са нанесли ракетни удари против цели в прилежащ Иран  –. От Пакистан споделиха, че офанзивите са блъснали „ убежища на терористи “ в граничещата провинция Систан-о-Белуджистан. Иранските медии оповестиха, че са били убити три дами и четири деца , предава „ BBC “.

Двете страни от дълго време се упрекват взаимно , че укриват въоръжени групировки, които правят набези в техните гранични райони. Снощи иранските медии оповестиха, че покрай границата с Пакистан, към град Сараван , са били чути няколко детонации . Министерството на външните работи на Пакистан удостовери за офанзивите в изказване и добави, че „ няколко терористи са били убити по време на основаната на разузнаването интервенция “.

Военните дейности на Пакистан идват, откакто страната гневно осъди офанзивата на Иран във вторник, при която съгласно нея са били убити две деца. От Иран настояват, че ударите им са били ориентирани против основана в Пакистан бунтовническа група , само че в Пакистан споделят, че са били убити цивилни и предизвестиха Техеран за „ съществени последствия “ за „ противозаконното “ деяние и не разрешиха на иранския дипломат да се върне в страната си, и също по този начин изтеглиха личния си делегат .

Иран упорства, че ударите му са били ориентирани единствено против „ Джейш ал Адл “ , която дефинира като терористична група , а не против жителите на Пакистан. Неговият източен комшия обаче беше засегнат от действието. Пакистан сподели, че това се е случило „ макар съществуването на няколко канала за връзка “.

Днес Пакистан отбрани нападенията си против иранската територия , заявявайки, че дейностите са били ориентирани единствено против „ терористите “ , известни като „ Сармачари “ .

„ Това деяние е демонстрация на непоколебимата решителност на Пакистан да отбрани и пази националната си сигурност против всички закани “, споделиха от пакистанското външно министерство.

Пакистан съобщи, че „ изцяло зачита “ „ суверенитета и териториалната целокупност “ на Иран и че „ единствената цел на днешния акт е гонене на личната сигурност и националния интерес на Пакистан, които са от първостепенно значение и не могат да бъдат компрометирани “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР