Властите в Иран решиха временно да спрат доставките на електроенергия

...
Властите в Иран решиха временно да спрат доставките на електроенергия
Коментари Харесай

Иран спира тока на Ирак

Властите в Иран взеха решение краткотрайно да спрат доставките на електрическа енергия за прилежащите страни, в това число за Ирак. Това съобщи енергийният министър на Ислямската република Реза Ардаканиян, заяви през днешния ден новинарският уебсайт "Шафак нюз ", представен от ТАСС.

"Ще сведем до нула доставките на вода и електричество за Ирак, Пакистан и Афганистан ", сподели той. Тази стъпка се дължи на енергийната и водна рецесия, връхлетяла Иран, изясни министърът.

Според специалисти от района решението на Техеран може да изостри ситуацията в южните провинции на Ирак. Преди към седмица там започнаха митинги по-специално поради спирания в токоподаването на фона на сегашните горещини в района. Започнали в Басра, мирните демонстрации обгърнаха през днешния ден на процедура цялостен Южен Ирак, показва ТАСС.

Властите на Ирак сложиха силовите структури в нараснала бойна подготвеност и обявиха, че ще вземат ограничения против подстрекателите, употребяващи мирните акции за лични цели. Решението на рецесията в южните провинции е поверено на специфична междуведомствена комисия, отбелязва организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР