Властите в Беларус отрекоха да е бил взривен при саботаж

...
Властите в Беларус отрекоха да е бил взривен при саботаж
Коментари Харесай

Беларус отрече да е бил взривен при саботаж руски военен самолет Бериев А-50

Властите в Беларус отхвърлиха да е бил взривен при бойкот съветски боен аероплан Бериев А-50.

Високопоставен представител на страната отхвърли изказванията на антиправителствени деятели, че са взривили съветски боен аероплан за радиолокационно разкриване на летище покрай столицата Минск през уикенда, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Беларуски " партизани " са направили нахлуване с дронове против съветски разследващ аероплан " Бериев А-50 ", разгласи в неделя Александър Азаров, водачът на беларуската опозиционна организация БИПОЛ, на формалната ѝ страница в " Телеграм ".

" Имайки поради неналичието на публична реакция, аз съм надълбоко уверен, че това е следващото подправено изказване, целящо да изтъкне някои проблеми в нашата национална сигурност ", съобщи заместник-министърът на външните работи на Беларус Юрий Амбразевич пред Ройтерс в Женева в коридорите на Конференцията на Организация на обединените нации по разоръжаването.

Беларус разреши на Русия да употребява територията й като плацдарм за офанзиви против Украйна, само че за момента се въздържа от директно присъединяване в спора, отбелязва Ройтерс.

" Бериев А-50 " е съветски аероплан за ранно предизвестие, който в полет има командни и контролни функционалности и може да наблюдава до 60 цели по едно и също време.

Британското военно разузнаване съобщи по-рано през днешния ден, че няма публично удостоверение за офанзивата.

Но в случай че новината се удостовери, това би било тежка загуба за Русия, тъй като самолетите А-50 са от сериозно значение за нейните военновъздушни интервенции, като дават визия за обстановката във въздуха. Русия би останала " единствено с шест А-50 в употреба - нещо, което би лимитирало в допълнение съветските военновъздушни интервенции ", написа в сводката.

Александър Азаров сподели преди ден по телефона за Ройтерс, че интервенцията, която съгласно него е нанесла съществени вреди на съветския боен аероплан, е била планувана няколко месеца.

" Партизаните " ще се опитат да извършат още сходни диверсии в бъдеще, добави той.

БИПОЛ включва някогашни чиновници на беларуските правоохранителни органи, които поддържат опозицията. Тя бе оповестена от управляващите в Минск за терористична организация, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР