Властите в Атина обмислят ново затягане на мерките, но само

...
Властите в Атина обмислят ново затягане на мерките, но само
Коментари Харесай

Пълен локдаун в Гърция? Решението на Атина

Властите в Атина обмислят ново стягане на ограниченията, само че единствено за неимунизирани и отхвърлят концепцията за цялостен локдаун. Засега няма регистриран случай на  разновидността Омикрон. 

Здравните управляващи в Гърция регистрират увеличение на темпа на имунизация. Според данните на министерството на опазването на здравето продължава наклонността на висок брой инфектирани и умряли в Северна Гърция в райони  с невисок % на имунизирани. Смъртните случай в областите Македония и Тракия са 41% от общия брой на умряли в страната.

Министърът на опазването на здравето Танос Плеврис заяви през днешния ден, че след към 15 дни се чакат действителните резултати за интензивността на вид Омикрон.

Засега Гърция забрани влизане на пасажери от девет страни от Южна Африка като се изключи гръцки жители.

Правителството отхвърли за в този момент настояването на лекарите от Съвета за надзор на пандемията да се вкара наложително носене на маски на открито и да се изисква тест за пътешестване с публичния превоз.

Атина няма да вкара народен локдаун, съобщи министър председателят Мицотакис. Обмислят се цялостни ограничавания за достъп до публични места на неимунизирани.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР