Властите в американския щат Вирджиния съобщават, че 12 души са

...
Властите в американския щат Вирджиния съобщават, че 12 души са
Коментари Харесай

12 души загинаха при стрелба в американски курортен град

Властите в американския щат Вирджиния оповестяват, че 12 души са починали, а четирима други са ранени при престрелката в постройка на градските управляващи в град Вирджиния бийч. От полицията обявиха, че обвиненият е работил самичък. По думите на управляващите той е стрелял „ безсистемно “, предава БГНЕС.

На конференция началникът на полицията в града Джим Сървера съобщи: „ Знаем, че малко след 4 следобяд обвиненият е влезнал в постройка номер 2. Той е бил дълготраен чиновник и незабавно е разкрил пукотевица “.

Сърверa изясни, че мъжът е носил оръжие 45-и диаметър, а пълнителите, които е употребил, са съдържали повече боеприпаси от нормалното.

Самоличността на нападателя към този момент е открита. Той е бил погубен при престрелка с полицията. Към момента няма информация за положението на потърпевшите. Сред ранените има един служител на реда, само че животът му е бил избавен от бронираната жилетка.

Престрелката в комплекса, в който има към 25 здания, се е случила в петък следобяд локално време.

Първоначалната информация беше за голям брой ранени при случая. Съобщаваше се също, че стрелецът е бил арестуван.

Губернаторът на американския щат Вирджиния Ралф Нортъм дойде в града. Той дефинира случилото се като ужасяващ ден: „ Това е просто ужасяващ ден и мислите ни са с жертвите и техните фамилии. Работим дружно със силите на реда и чиновниците в лечебните заведения, с цел да подсигуряваме, че сме се погрижили за всички. “

В Twitter артистът и продуцент Фарел Уилямс, който е родом от Вирджиния бийч, написа, че се моли за града, починалите и околните им.

В региона живее огромна българска общественост. За БНР от българското посолство във Вашингтон обявиха, че за в този момент няма данни за потърпевши български жители.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР