Властите обсъждат поетапно разхлабване на мерките в страната. Възможно е

...
Властите обсъждат поетапно разхлабване на мерките в страната. Възможно е
Коментари Харесай

Сачева: Възможно е разхлабване на мерките на всеки две седмици

 Властите разискват поетапно разхлабване на ограниченията в страната. Възможно е стъпково отваряне на нещо ново на всеки две седмици. Тези действия предстои да бъдат изясненени тази седмица, заяви в ефира на " Здравей, България " общественият министър.  

Тя добави, че се получават разнообразни предложенията по отношение на отварянето на обектите. " Има оферти да се стартира със зимните курорти, тъй като за тях сезонът съвсем завършва. Може би от средата на месец февруари - за заведения за хранене и заведения на територията на огромните градове. За моловете рестрикциите ще продължат още малко ", добави Сачева.  

За нея е значимо да се внимава и е необходимо да се откри салдото сред ниската степен на заболеваемост и това да има повече имунизирани и оздравели.

" Важно е, когато отворим всичко внезапно, да не се увеличи броят на новозаразените и да се наложи още веднъж да затваряме. Трябва да задържим и затвърдим тези резултати ", сподели министърът, като разясни, че не се планува затварянето да продължи до датата на парламентарния избор.

Социалният министър разяснява и доставките на имунизацията против ковид. Посочи, че управляващите са се пробвали да бъдат оптимално рационални и уравновесени във всяко свое решение.

" Добре знае се и че все още има много хора, които се тормозят от имунизацията. Тези, които имат предпочитание да бъдат ваксинирани и са в стадиите на ваксиналния проект, получават своите дози ", безапелационна беше Сачева.

Тя добави, че в някои страни хората, получили първа доза от имунизацията, няма да могат да си слагат втората в точния момент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР