Властите на Шри Ланка обявиха въвеждането на извънредно положение от

...
Властите на Шри Ланка обявиха въвеждането на извънредно положение от
Коментари Харесай

Извънредно положениe в Шри Ланка! Eто кой стои зад атаките....

Властите на Шри Ланка оповестиха въвеждането на изключително състояние от среднощ в понеделник в отговор на вълната от смъртоносни набези в столицата Коломбо точно на Великден, предава Франс прес, като се базира на информация от локалните управляващи.

Специалните ограничения се вкарват, „ с цел да се разреши на полицията и трите сили (армията, флота и Военновъздушните сили) да обезпечат социална сигурност ", се споделя в изказване от президента на островната страна.

Министърът, който е представител на държавното управление, сподели на конференция, че нападенията са били осъществени от седем атентатори камикадзета. Все още не са ясни аргументите за трите бомбени детонации, станали по-късно през вчерашния ден, след серията от гърмежи в три църкви и три хотела, добавя АП.

Според министъра нападенията, лишили живота на 290 души, са били осъществени благодарение на интернационална мрежа, съобщи Ройтерс. Не имаме вяра, че тези офанзиви са били осъществени единствено от група хора, настоящи единствено в нашата страна, добави той.

Има някаква интернационална мрежа, без която тези офанзиви нямаше да се увенчаят с триумф, сподели министърът. Шриланските управляващи са почнали следствие за възможните връзки на локалната формация с непознати групи, добавя Франс прес.

Преди 10 дни в полицейските сектори в страната е било разпратено предизвестие, че въпросната формация приготвя атентати против църкви и против посолството на Индия в Коломбо, добавя Франс прес. Телевизия Ал Арабия споделя, че групировката е поела отговорност за офанзивите, осъществени през вчерашния ден, съобщи ТАСС.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР