Властите на Северна Корея не са канили официални лица от

...
Властите на Северна Корея не са канили официални лица от
Коментари Харесай

Северна Корея не е канила официални лица от САЩ на затварянето на знаков ядрен полигон

Властите на Северна Корея не са канили публични лица от Съединени американски щати на церемонията по демонтажа на оборудванията на територията на нуклеарния полигон Пунгери в североизточната част на страната във връзка със закриването му. Това заяви на постоянния брифинг за публицисти говорителката на Държавния департамент Хезър Науърт.
" Не сме получавали такава покана. Доколкото разбирам, поканени са единствено публицисти ", сподели тя като засегна съответната тематика. " Видяхме известия, че натам са тръгнали публицисти, с цел да осветят това, което, съгласно държавното управление на Северна Корея, се случва на нуклеарния полигон по отношение на неговото закриване ".
" Безусловно приветстваме направеното от Пхенян заявление за проекти да бъде закрит нуклеарният полигон. Както сме подчертавали и по-рано, полигонът би трябвало да бъде закрит напълно и това би трябвало да предстои на инспекция, защото единствено по себе си е стъпка към денуклеаризацията на Северна Корея. Бихме желали да научим повече за това, което се случва на полигона ", сподели Науърт.
В края на април стана ясно, че управляващите в Северна Корея дефинитивно ще затворят своя нуклеарен полигон Пунгери сред 23 и 25 май. Процесът на неговото разглобяване ще бъде обществен. За него са поканени водещи американски, китайски, английски и съветски медии.
Договорката за закриването беше реализирана по време на срещата на водачите на двете Кореи на 27 април - на Република Корея Мун Чже Ин и на КНДР Ким Чен Ун. Ким Чен Ун е заречен да предложения публицисти и специалисти в региона на сигурността, които да следят този развой, сподели тогава представител на южнокорейския президент. Той също по този начин отхвърли изказванията на опозицията, че КНДР се е съгласила да демонтира обектите на полигона, тъй като те към този момент не могат да бъдат употребявани. " Някои приказват, че Северът унищожава обекти, намиращи се в плачевно положение, само че вие ще видите, че това не е по този начин ", добави представителят на Ким Чен Ун.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР