Владимир Путин увеличи числеността на руските въоръжени сили до 2

...
Владимир Путин увеличи числеността на руските въоръжени сили до 2
Коментари Харесай

Путин увеличава числеността на руските въоръжени сили до 2 039 754 души

Владимир Путин усили числеността на съветските въоръжени сили до 2 039 758 души. В това число военнослужещи - 1 150 628, предава

Подписаният от президента Указ влиза в действие от 1 януари 2023 година

Това незабавно повдига цялостен куп въпроси. Нека се опитаме да ги разберем.

Днес съветската войска публично наброява 1 13 000 военнослужещи. Следователно президентът усилва броя на хората в униформа със 137 000 души. Защо? С какво е обвързвано?

По всяка възможност със специфична интервенция в Украйна. Днес, съгласно някои източници, в него вземат участие до 20% от нашите военни - всички те са военнослужещи по контракт (и бойци, и сержанти, и офицери).

Но, съдейки по мащаба на идните събития към Донбас и Украйна (край на освобождението на територията на ДНР и допустимо по-нататъшно придвижване в направленията Николаев, Одеса и Харков), това може да не е задоволително. Уморените единици също би трябвало да бъдат заменени и свежи сили би трябвало да бъдат въведени в борба.

Откъде да ги вземем?

Записват се наборници на фронта. Необходимият брой контрагенти би трябвало да бъде " извлечен " от елементи от вътрешните военни окръзи на Русия.

Да преброим. Общо през днешния ден имаме до 450 000 военнослужещи по контракт. Около 150-200 хиляди към този момент са в окопите. А от останалите 250-300 хиляди половината да бъдат изпратени на фронта? Тоест, тъкмо толкоз, колкото нови бойци ще се появят във войските, съгласно Указа, от 2023 година

Не е нужно да бъдат хвърлени напряко в борбата. В освободените територии би трябвало да се извършват " охранителни функционалности ".

А каква ще е спецоперацията до 2023 година - в този момент никой няма да отговори. Може даже към този момент да е свършило.

Но военните дейности в Донбас и Украйна към този момент демонстрираха, че професионалното бойно ядро ​​на армията би трябвало да бъде увеличено. И то не за сметка на готвачи и счетоводители. Именно с помощта на тези подразделения персоналният състав на въоръжените сили наброява цели 2 милиона души, а когато би трябвало да се води пердах, се оказва, че щиковете не доближават. А в действителност военнослужещите (хора с еполети) в армията са на половина по-малко от общия й брой.

Следователно тези 137 хиляди души, с които ще пораства съветската войска, най-вероятно ще бъдат бойни елементи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР