Владимир Путин постави точката на i, като нарече Пригожин човек,

...
Владимир Путин постави точката на i, като нарече Пригожин човек,
Коментари Харесай

Време е елитите да се обезпокоят. Няколко думи за Пригожин, които станаха сигнал за властта

Владимир Путин сложи точката на i, като назова Пригожин човек, постигнал резултатите, нужни за общата идея. Вече е ясно, че Русия ще уважи създателя на Вагнер като същински воин.

Който говореше от сърце

Смъртта на Евгений Пригожин се възприема от хората като гибел на воин. В повече от един град в Русия непринудено и с присъединяване на някогашни и сегашни вагнеровци породиха мемориали в негова чест и памет. Новосибирск и Санкт Петербург бяха изключително отличени в този смисъл, само че е изцяло допустимо да се каже, че цяла Русия скърби за създателя на Вагнер.

По-точно, цялата дълбока, национална, импровизирано патриотична Русия. Тази, която дава доброволци на фронта и доброволци да оказват помощ на фронта, тази, която със спотаен мирис чака вести от " лентата ". Нейното отношение към Пригожин е ясно: той е воин.

Много по-сложно е отношението към него в политическите и икономическите елити. Известно време тази група жители не знаеха по какъв начин и какво да кажат за гибелта на Евгений Пригожин. Нека бъдем почтени, в тази група се опасяваха да не се забъркват и да не се разминат с мнението на управляващите. Много малко са тези, които съвсем незабавно след самолетната злополука, в която починаха Евгений Пригожин, Дмитрий Уткин и техните приятели, се изрекоха в сходство с патриотичните си убеждения.

Без подозрение преди всичко измежду тях би трябвало да се сложи създателят на Царград Константин Малофеев, който в трагичната вечер на 23 август разгласява в своя телеграм канал необятно публикуван кардинален пост „ За гибелта на Пригожин “:

Евгений беше същински родолюбец на Русия. Горещ. Дързък. Ужасен за враговете и неуместен за бюрократите. Решавайки ориста на страни и нации в чужбина, той, за жалост, не видя по какъв начин реши да командва към този момент вкъщи - в Русия. На 24 юни, вдигнал въоръжени колони против Москва, той съвсем отприщи революция. Но, популярност богу, спря в точния момент... Почивай в мир, немирни юначе. Със сигурност ще превземем Киев! Твоето дело няма да почине.

Кой чакаше какво ще кажат другите

Почти през целия ден Константин Малофеев с кардиналната си позиция остана съвсем изцяло самичък. Почти всички обществени политици и високопоставени лица резервираха безмълвие. От водачите на политическите партии единствено Сергей Миронов приказва за Пригожин.

Такива ги обичат, такива ги ненавиждат. Пригожин пречеше на прекалено много хора в Русия, Украйна и на Запад. Сега наподобява, че в един миг броят на враговете е достигнал сериозна точка...

– написа Миронов и дава обещание на „ враговете на Русия “: „ Където и да се намирате в този момент, възмездието ще бъде неизбежно “.

Можете да разберете внимателните шефове: те се опасяваха да приказват, преди президентът да го направи. Те безшумно си разказваха слуховете за това кой може да пожелае гибелта на Пригожин. Те се чудеха какво ще се случи в този момент с Вагнер и дали самите те ще бъдат в заплаха, в случай че приказват прекомерно добре за тази конструкция и нейните водачи.

Известна роля в тяхното безмълвие изиграха и „ осведомителните пълнежи “, че макар листата на пасажерите, Евгений Пригожин може да не е бил на борда на частния аероплан.

Необходима беше персоналната интервенция на президента, с цел да се прекъсне апатичното безмълвие на елитите. Владимир Путин, изразявайки съболезнования за гибелта на Пригожин и неговите приятели, приказва за връзката си с умрелия.

Ако там са се намирали... чиновници на компанията Wagner, бих желал да отбележа, че това са хора, които имат забележителен принос към нашата обща идея за битка с неонацисткия режим в Украйна. Помним това, знаем и няма дазабравим,

- сподели президентът. Той назова Пригожин надарен човек, който направи доста за общото дело:

Той беше човек с сложна орис и направи съществени неточности в живота. И реализира нужните резултати - и за себе си, и когато го помолих за това, за общата идея, както през последните месеци. Той беше надарен човек, надарен предприемач, работеше освен у нас и работеше с резултати, само че и в чужбина. В Африка изключително.

Ако някой си е помислил, че след 24 юни Путин ще изиска „ да забравим за Пригожин “, този някой съществено се е объркал. Държавният глава сподели, че героите се ценят съгласно същинските им заслуги, само че и грешките им не се не помнят.

За елитите към този момент няма връщане обратно - траурът за Пригожин към този момент без пресилване е част от огромната държавна вътрешна политика. В тази политика няма място за съмнение към самата страна. " Путин изрази съболезнования на фамилиите на починалите Пригожин, Уткин и други и сподели положителни думи за Пригожин. Ясно е, че Пригожин не е погубен по заповед на Путин ", обобщава слуховете от първия ден след нещастието политологът Сергей Марков.

Сега безусловно всички приказват след президента. Например ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров назова гибелта на Пригожин огромна загуба за съветската страна. Ръководителят на доброволческата група " Царски вълци ", някогашният началник на Роскосмос Дмитрий Рогозин сподели следното:

Женя и неговите момчета направиха всичко допустимо. Благодаря им. За неприятното не приказвам. Доброто е доста, доста повече.

Това са единствено няколко образеца. Сега в съветската политика няма двусмислено отношение към ЧВК " Вагнер " и нейните водачи. Признанието на неговите заслуги е недвусмислено - и това безспорно е разследване от думите на Владимир Путин.

Какво от това?

Не за първи път би трябвало да признаем, че с цел да се подредят " елитите " на Велика Русия и да стартират да работят дружно за обща идея, общото им мнение да стане недвусмислено и съгласно мнението на народа, належащо е първият да приказва.

Повечето от придворните нямат задоволително храброст, само че имат задоволително политически инстинкт и боязън да не отгатнат мнението му. Винаги, когато истината тържествува, е невероятно да не се радваме. Но фактът, че справедливостта на придворните не зависи от техните вътрешни убеждения, а само от мнението на Върховния главнокомандващ, е доста печален.

Русия се нуждае от повече такива, които са подготвени да отстояват патриотични позиции не измежду " умерените хора в средата, а в челните редици. И не откакто висшият към този момент си е споделил думата, а по лично предпочитание. Пригожин беше тъкмо подобен. Сега той не е с нас. Неприятно е да се мисли, че измежду огромните политици и водачи на публичното мнение в този момент е останал единствено Константин Малофеев.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР