Местните медии в Словакия пишат, че нападателят се казва Юрай

...
Местните медии в Словакия пишат, че нападателят се казва Юрай
Коментари Харесай

Обвиниха нападателя на Фицо, грози го доживотен затвор

Местните медии в Словакия пишат, че нападателят се споделя Юрай Цинтула

Обвинение в опит за ликвидиране бе повдигнато на 71-годишният нападател, който простреля словашкия министър председател Роберт Фицо, заяви уеб сайтът tvnoviny.sk, представен от Ройтерс.

Местните медии в Словакия пишат, че нападателят се споделя Юрай Цинтула, публицист и член на Съюза на словашките писатели от град Левице. Твърди се, че е имал законно оръжие. Той е създал пет изстрела с револвер, някои от които са улучили министър-председателя в корема и гърдите.

Според hnonline.sk нападателят може да лежи до живот в пандиза поради проявата. Той е декларирал, че е възнамерявал да нарани премиера Фицо, само че не желал да го убие. Обвиняемият е изправен пред присъда от 25 години до пожизнен затвор, прецизира изданието.

Предполага се, че нападателят Юрай от Левице е декларирал във видео, което се е появило в обществените мрежи, че е направил офанзивата заради несъгласието си с дейностите на държавното управление на Фицо през последните месеци.

Полицията е претърсила дома и колата на нападателя, брачната половинка му е била отведена. Неназовани източници настояват, че мъжът е възнамерявал офанзивата няколко дни по-рано. Бил е изразил и горделивост от постъпката си.

Барбара Лащикова, специалист по обществена логика на психиката, изяснява, че радикализирането на индивида в логиката на психиката твърди, че нападателите са водени от голямо отчаяние от живота. Независимо дали става дума за нахлуване над човек, предмет или опит за самоубийство.

„ Те към този момент не намират смисъл в живота, не виждат други законни средства с изключение на насилието, с цел да получат надзор над обстановката. Изследванията демонстрират, че посредническият фактор сред разочарованието и насилствените дейности е възприятието за обществена аномия - т.е., че връзките в обществото се разпадат “, споделя Лащикова пред HN.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР