Владимир Путин посрещна в Кремъл осемгодишно момиченце от Дагестан, което

...
Владимир Путин посрещна в Кремъл осемгодишно момиченце от Дагестан, което
Коментари Харесай

Путин посрещна в Кремъл малката Раисат, която плака, че не го видя в Дагестан

Владимир Путин посрещна в Кремъл осемгодишно момиченце от Дагестан, което не е съумяло да се срещне с него, когато президентът беше на посещаване в района. Детото се причисли към него по време на позвъняване до финансовия министър на Русия с цел да изиска бюджетна дотация за родното й място.

Кремъл показа видео на Путин, приветстващ Раисат Акипова в следващото му появяване пред камерите след очевидния въоръжен протест на наемници от групата „ Вагнер “ през юни.

Финансовият министър Антон Силуанов в началото изглеждаше заинтригуван от позвъняването и не съумя да отговори на поздрава на момичето, само че бързо се съгласи на спомагателното финансиране за нейния район.

„ Отлично! “, съобщи Путин преди да каже на момичето: „ Имаме 5 милиарда рубли за Дагестан “ – сума, еквивалентна на 55,6 милиона $

Дагестан, южен район и един от най-бедните в Русия, прикани доста от съветските наборници от началото на войната в Украйна.

Момичето, което държеше букет цветя, подарени му от Путин, благодари на Силуанов, а по-късно президентът й изясни, че я е поканил дружно с родителите й в Москва, тъй като е бил „ смутен “ откакто е видял фотография, на която тя е облана в сълзи, защото не е съумяла да го види по време на пътуването му до Дагестан.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР