Владимир Путин подписа указите за присъединяване на украинските територии -

...
Владимир Путин подписа указите за присъединяване на украинските територии -
Коментари Харесай

Путин подписа указите за присъединяване на четири украински територии

Владимир Путин подписа указите за присъединение на украинските територии - по този начин стадият на анексирането на Донецка и Луганска национална република и на Херсонска и Запорожка област е дефинитивно приключен. Успешното нахлуване на украинската войска по посока юг и изток продължава. Според английското министерство на защитата украинците към този момент са доста покрай границите на Луганска област.

Указите за присъединение на 4-те украински области, нито една от които не се управлява напълно от съветските военни, към този момент са факт. Публикувани са и документите, с които се назначават краткотрайно изпълняващи длъжността губернатори на Донецка и Луганска национална република, и на Херсонска и Запорожка област. Те ще ръководят до локалните избори в тези райони, планувани за септември 2023 година. До януари 2026 година ще работи така наречен временен интервал - административната, финансовата и законодателната система на 4-те области би трябвало да бъдат интегрирани в съветската.

Украинската войска продължава сполучливото си нахлуване на юг и изток. Руските войски се отдръпват от позициите си по поречието на Днепър. По данни на украинското вътрешно министерство за последните 48 часа са освободени минимум 50 обитаеми места. Няма място за суматоха, съобщи ръководителят на проруската администрация в Херсон - Кирил Стремоусов. В среднощното си послание президентът Зеленски съобщи, че е единствено въпрос на време съветските окупатори да бъдат прогонени от украинските земи. Той благодари на американския си сътрудник Джо Байдън за продължаващата военна и финансова поддръжка за Киев.

" Днес имаме положителни вести - и от бойното поле и от дипломатическия фронт. Първо: украинската войска означи бърз и забележителен прогрес в южните елементи на страната, който е част от продължаващата атака. От началото на седмицата десетина селища са освободени след подправените съветски референдуми в тях. Освободените градове и села се намират в Херсонска, Харковска, Луганска и Донецка област ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Няма индикации, че Русия се готви да употребява нуклеарни оръжия, сподели представител на Пентагона. С сходно изказване излезе и Белият дом.в

" Приемаме нуклеарните оръжия и заканите с тях доста съществено. Но желая да кажа, че не сме имали никакъв мотив да променяме стратегическата си нуклеарна позиция, нито пък имаме каквито и да било индикации, че Русия се готви скоро да употребява нуклеарни оръжия ", съобщи Карин Жан-Пиер, представител на Белия дом.

" Не сме следили никакви промени в съветските нуклеарни позиции, само че НАТО и съдружниците ѝ остават бдителни ", съобщи представител на алианса.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР