Владимир Путин нахлу в Украйна, за да води преговори и

...
Владимир Путин нахлу в Украйна, за да води преговори и
Коментари Харесай

Експерт: Руското разбиране за евентуален украински неутралитет е по-широко


Владимир Путин нахлу в Украйна, с цел да води договаряния и съгласно мен те извършват една друга функционалност. Това е по-скоро хвърлянето на прахуляк в очите на хората, разяснява Мартин Табаков, който е лекар по политически науки от Нов български университет.

„ Много е мъчно да допускам в това, че Украйна още веднъж е повторила своята подготвеност за неутралитет, което значи да не става член на НАТО и да не приема на своя територия непознати военни бази. Руското схващане за възможен украински неутралитет е по-широко. Т.е. не просто Украйна да не става член на алианса, само че тя и да прекрати всякакво съдействие оттук насетне с НАТО “, добави той.

Според него и желаните гаранции за сигурност от страна на Киев не са конкретизиране и не е ясно какво значи това.

" Уточняването на статута на Крим при съвещания не би работило в интерес на Украйна, тъй като колкото по-натам във времето са, толкоз повече се отдалечава разрешението на този проблем ", счита Табаков.

Той загатна и информациите за опита за отравяне на Абрамович, като съгласно него една от версиите е, че това е за предизвестие на другите съветски олигарси и увещание, че не може да демонстрират неутралитет.

Вижте още във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР