ВКС потвърди решението на САС, с което са признати за

...
ВКС потвърди решението на САС, с което са признати за
Коментари Харесай

ВКС потвърди присъдите на биячите на Метин

ВКС удостовери решението на САС, с което са приети за отговорни Джоно Младенов, Момчил Милчов и Иво Тилков за опит за съзнателно ликвидиране през 2013 година на Георги Д., който помислили за емигрант.

Наложени са им санкции " отнемане от независимост " - на Джоно Младенов в размер на 16 години, на Момчил Милчов - 15 години, и на Иво Тилков - 18 години.

Осъдени са и да платят обезщетение от 200 000 лв..

Върховен касационен съд не споделя тезата, че подсъдимите не са съзнавали тежестта на стореното. Според съда няма доказателства, че някой от подсъдимите се е опитал да възпре другите или най-малко някого от тях

По делото е открито, че опитът е завършен и гибелта на потърпевшия не е настъпила само заради съответна здравна интервенция.

Върховен касационен съд приема, че присъденото обезщетение в размер на 200 000 лева е задоволително да репарира претърпените болки и премеждия от дейностите на подсъдимите.

Припомняме, че Георги Димитров-Метин бе свиреп пребит в края на 2013 година на ул. " Пиротска " в София, защото нападателите му решили, че е емигрант.

Миналата година Софийски градски съд осъди на общо 49 години затвор биячите на Метин. Мъжете са наказани за опит за съзнателно ликвидиране посредством нанасяне на доста удари с ръце и крайници в главата на Метин. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР