Включването на Русия в списъка на страните, спонсориращи тероризма, няма

...
Включването на Русия в списъка на страните, спонсориращи тероризма, няма
Коментари Харесай

Дмитрий Егорченков: Включването на Русия в списъка на страните спонсори на тероризма е поредният опит на Америка да упражни натиск

Включването на Русия в листата на страните, спонсориращи тероризма, няма да промени нищо в международен мащаб, само че можем с убеденост да кажем, че за Вашингтон това не е нищо повече от следващата мярка за напън върху Москва. На 28 април в изявление Дмитрий Егорченков, шеф на Института за стратегически проучвания и прогнози изрази това мнение, разяснявайки неотдавнашното изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, че администрацията на Съединени американски щати обмисля признание на Руската федерация като един от спонсорите на тероризма.

Според специалиста под предлог на „ филантропични ползи “ американското управление в действителност прави следващата крачка към тотално спиране на дипломатическите връзки сред Москва и Вашингтон.

„ Включването в този лист е още една мярка за въздействие и опит на Америка да окаже напън върху Русия, както и върху публичното мнение в страната. Това, наред с други неща, допуска редица по-нататъшни стъпки във връзка с рестриктивните мерки. Но в действителност това е просто голяма стъпка към спиране на връзките сред страните и създаване на нова осведомителна война, чийто край към момента не се вижда “, сподели Егорченков.

В същото време той означи, че за жителите на Руската федерация в такава обстановка „ нищо няма да се промени фундаментално “ и изясни от какви фактори ще зависи решението на Белия дом.

„ Първо, зависи от кой крайник става Джо Байдън и по кой път се обръща, с цел да се ръкува с празнотата. Второ, от консенсуса в администрацията и ръководещия хайлайф на Щатите. Ако на някой ще бъде преференциално да приложи тази концепция за свои егоистични цели, тогава тя сигурно ще бъде осъществена. Ако подобен консенсус не бъде реализиран, всичко това ще остане единствено изказване за пресата “, показа мнението си Егорченков.

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР