Визитка Николай Недялков има повече от 20 години опит в

...
Визитка Николай Недялков има повече от 20 години опит в
Коментари Харесай

Tixi и технологичният потенциал на българските градове

Визитка Николай Недялков има повече от 20 години опит в ИТ сферата. Завършва компетентност " Информатика и електронен бизнес " във Факултета по математика и информатика на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", където по-късно се завръща и като учител. Той е измежду създателите на " Асоциация за осведомителна сигурност " (ISECA), както и неин ръководител. Създател и изпълнителен шеф на единствената в страната компания, напълно фокусирана върху даването на цялостни и новаторски решения в областта на подвижността и развиването на " умни градове " - Tixi. Един от най-разпознаваемите артикули на компанията е безплатното мобилно приложение за цифрови транспортни документи MPass. Съвсем скоро портфолиото на Tixi ще се разрасне и с единственото у нас приложение за мъдро паркиране - MPark. Визитка Николай Недялков има повече от 20 години опит в ИТ сферата. Завършва компетентност " Информатика и електронен бизнес " във Факултета по математика и информатика на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", където по-късно се завръща и като учител. Той е измежду създателите на " Асоциация за осведомителна сигурност " (ISECA), както и неин ръководител. Създател и изпълнителен шеф на единствената в страната компания, напълно фокусирана върху даването на цялостни и новаторски решения в областта на подвижността и развиването на " умни градове " - Tixi. Един от най-разпознаваемите артикули на компанията е безплатното мобилно приложение за цифрови транспортни документи MPass. Съвсем скоро портфолиото на Tixi ще се разрасне и с единственото у нас приложение за мъдро паркиране - MPark. Имате сполучливо интегрирани решения в седем общини в България, а напълно скоро обявихте началото и на нов план заTixiв Пловдив. Разкажете повече за него и за провокациите, които срещате при стъпването в нови градове.
Компанията ни има сполучливи планове в множеството огромни градове в България, даже и в Съединени американски щати. Успяваме да ги осъществяваме дейно и бързо, тъй като екипът ни основава наши лични артикули, а не разчитаме на адаптирането на непознати такива. Tixi има близо 40 лиценза за софтуерни решения, също така сме лицензирана платежна институция. Това ни дава опция да предлагаме end-to-end услуга за всеки град - от автоматизирани системи за електронно таксуване, системи за ръководство на паркинг зони, включително SMS паркиране, през мобилни приложения за пътешестване и паркиране до транзакционни услуги за жителите и цялостни решения за електронни общини. Разглеждаме подвижността на всеки град в нейната целокупност, само че опитът през годините ни демонстрира, че от време на време общините не са подготвени за внезапни промени и избират поетапното въвеждане на нови услуги. Радвам се, че казусът с Пловдив не е подобен. В представителите на администрацията се видя схващане за потребността от синергичен метод, който да развива в синхрон два от най-ключовите съставния елемент на умната подвижност - системата за паркиране и системата за градски превоз. Предизвикателство за нас ще бъдат късите периоди за осъществяване на плана, не повече от година. Договорът ни е за 5 години, само че всичко би трябвало да е осъществено още през първите 12 месеца. Останалите 4 години ще имаме ангажимент към поддръжката и администрирането на услугите. Предпочитам този тип провокации, които са по-скоро за екипа ни, само че които ще дадат действителни и забележими изгоди за жителите, в сравнение с лесни, само че на парче и със противоречив резултат внедрени услуги. Българските градове имат прелестен капацитет за развиване, само че би трябвало интегриран метод. Надявам се, че Пловдив ще бъде образец за останалите общини по какъв начин подвижността може да бъде преобразена, по-удобна, насочена към потребностите на жителите, паркирането - ръководено по " интелигентен " и актуален метод, градският превоз да стане желан метод за напредване от от ден на ден поданици и посетители на града.
" Умните " решения, колкото и да са положителни, внедрени по погрешен метод, не водят до " умни " градове?
Точно по този начин. Ще дам образец от настоящия план на Tixi в Пловдив - организацията на паркирането в града бе формирана по релативно добър метод, само че видяхме по какъв начин системите на 11-те паркинга към общината просто не си " приказват " между тях. Това затруднява разбора на информацията, която може да бъде генерирана, затруднява и взимането на решения за усъвършенствания или оптимизации, които администрацията може да предприеме, с цел да бъде по-удобно за жителите. Да не приказваме, че този тип ръководство на паркирането, на парче, не би разрешил следващо развиване на града - Пловдив бележи страховит напредък, само че по какъв начин може да приказваме за интеграция сред потреблението на градския превоз при преференциални условия, стимулирайки хората да оставят колите си на буферни паркинги, по този начин наречената park-and-ride услуга, в случай че имаме 11 паркинга, които не обменят информация в една централизирана система? Как може да надграждаме услугата, добавяйки летище или железница, в случай че не сме стъпили на здрава основа, която да го разрешава? Да не приказваме какво би се случило, в случай че един град реши да разшири обсега на синята си зона, добавяйки зелена. Всичко това е част от този синергичен метод, който сега прилагаме в Пловдив.
Хората постоянно не си дават сметка какъв брой основна част от подвижността е организацията на паркирането в един град, за какво?
По-важно е администрацията, която е натоварена с ръководството на един град, да бъде наясно. Ако общините дават качествена и съвременна услуга на жителите, те сами ще предпочетат различен на автомобила метод за напредване и провокациите, свързани с паркирането и трафика, които също са взаимосвързани, ще бъдат усъвършенствани по натурален метод. Колкото и разнообразни и съвременни канали за продажба и валидация на транспортни документи да можем да осигурим - да вземем за пример разплащане с банкови карти или посредством мобилни приложения като MPass, в случай че организацията на града не разрешава елементарен и комфортен достъп до градския превоз, в случай че няма съответно ситуирани буферни паркинги, няма по какъв начин да убедите жителите да оставят колите си. А както съм споделял и преди, данните сочат, че 1/3 от трафика в градовете се дължи на водачи, които търсят място за паркиране. С софтуерните решения, които създаваме, можем да понижим с до 43% времето за намиране на паркомясто.
Реклама Умно паркиране с главноM
Предстои напълно скоро да анонсираме и MPark. Приложението, което все още няма аналог в България, ще сплотява цялата система за паркиране на един град - on-street и off-street, както и всички зарядни станции за електрически автомобили. MPark е естественото продължение на устрема ни към интегрирана подвижност, част от който е и добре познатото приложение за пътешестване в градския превоз - MPass. Резултатите при MPass ни демонстрираха, че към този момент 80% от транспортните документи в София са цифрови, а цената на цифровите карти, генерирани посредством приложението, е над 5 милиона лв., което е огромен триумф. Надявам се с реализацията на плана в Пловдив тъкмо след една година да забележим образец по какъв начин синергията сред технологиите може да преобрази изцяло подвижността и да развие цялостния софтуерен капацитет на един град. Имаме упоритостта това да бъде стъпка към поетапното реализиране на съгласуваност на национално равнище. А след време за какво не и на европейско.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР