Vivacom разшири обхвата на оптичната си мрежа с още два

...
Vivacom разшири обхвата на оптичната си мрежа с още два
Коментари Харесай

Оптичната мрежа на Vivacom вече покрива Русе и Велико Търново

Vivacom разшири обсега на оптичната си мрежа с още два огромни града – Русе и Велико Търново. По този метод компанията може да даде широколентови услуги, в това число цифрова телевизия и високоскоростен интернет, на близо 1 милион и 150 хиляди семейства в цялата страна.

Според последния финансов отчет на оператора (за трето тримесечие на 2017 г.), общо 434 хиляди консуматори употребяват закрепения интернет на компанията към 30 септември 2017 година, само че в тях се включват и ADSL клиентите. При клиентите на платената телевизия, която Vivacom дава и през оптичната мрежа като IPTV услуга, и посредством сателитен достъп (DTH), броят на абонираните семейства е 434 000, като 44,6% от тях употребяват IP телевизия (или към 194,6 хиляди) в края на интервала. Това значи, че съотношението на покрити с оптична връзка семейства и клиенти на съответната мрежа е към 6 към 1 (възможно е компанията да е добавила нови клиенти през последните 3 месеца на 2017 г.), което относително добър индикатор за вложените в инфраструктурата средства.



От Vivacom изясняват интереса към своята интерактивна телевизия с опцията потребителите да ръководят гледането на телевизионни стратегии сходно на записано видео. „ 77% от клиентите на компанията биха предложили интерактивната телевизионна услуга на свои родственици, другари или познати. Те дават най-високите вероятни оценки – 9 точки за IPTV по десетобалната система “, настояват от Vivacom, цитирайки данни от свое ежемесечно маркетингово изследване. Сред най-желаните интерактивни качества са прекъсване на пауза онлайн предаване (и приплъзване обратно или напред в границите на 2 часа), отсрочено гледане на телевизионни излъчвания (за наличие, излъчено по линейните ТВ канали през последните 7 дни), както и за записване на предаване или филм, в това число посредством насрочване на дата и час за запис.

Друга забавна за потребителите функционалност е делене на екрана, тъй че потребителите да гледат по едно и също време две стратегии. Тази опция е налична в някои от модерните тв приемници с повече от един вграден тунер, само че Vivacom я предлага и като услуга посредством своя дигитален правоприемник.

Освен интерактивността, операторът разчита и на по-разнообразно наличие, като обогати листата с ТВ канали, включени в независимите и пакетни оферти за домашни консуматори. Около 60 е общият брой на предлаганите от телекома канали, предавани в HD качество.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР