Yettel също ще индексира цените на услугите си нагоре в

...
Yettel също ще индексира цените на услугите си нагоре в
Коментари Харесай

Очаквано Yettel също ще индексира цените заради инфлацията

Yettel също ще индексира цените на услугите си нагоре в отговор на високата инфлацията в страната, оповестиха от компанията пред Economic.bg. Конкурентите А1 и Vivacom още предходната седмица оповестиха, че също подвигат цените. 

Тези сложни стопански условия се отразяват и върху активността на Yettel. В сходство с клаузите в договорите ни с клиентите планираме да индексираме цените на мобилни услуги, за дейно справяне с настоящите стопански провокации и обезпечаване на най-хубавото обслужване на клиентите ни “, показват от телекома.

Yettel се базира на оповестения от Национален статистически институт размер на средногодишния Индекс на потребителските цени (ИПЦ) за 2023 година, който е 9.5%. Него показаха и от A1. За разлика от съперниците си, Vivacom посочи годишния растеж на инфлацията през декември 2023 година, който е 4.7%.

Припомняме, че това е третата поредна година, в която трите телекома се базират на повишения показател на потребителските цени (ИПЦ), и подвигат цените. През 2023 година годишната инфлация към декември беше 16.9%, а средногодишната – 15.3%. Но всеки телеком избра собствен метод за нарастванията на абонаментните си услуги.

За първи път те се възползваха от това си право, заложено в Общите условия към договорите, през 2022 година – когато се позоваха на занапред започващата да пораства инфлация. Тогава беше регистрирана годишна инфлация от 7.8% и средногодишна 3.3%.
Vivacom още веднъж подвига цените поради инфлацията – не на всички абонаменти„ Налага се да правим индексация “: А1 също подвига тарифите
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР