Милано е на път да приеме строги мерки за борба

...
Милано е на път да приеме строги мерки за борба
Коментари Харесай

Без сладолед и пица в Милано: Обмислят мярката да важи само след полунощ

Милано е на път да одобри строги ограничения за битка с шумния нощен живот. От 17 май до 4 ноември в 12 гъсто посещавани региона, във вечерните часове ще бъде неразрешено да се купува сладолед, пица или бутилка вода за изнасяне след среднощ. Собствениците на магазини обаче не са съгласни - съгласно тях мярката е ненужна и нездравословна.

Заместник-кметът по публичната сигурност, Марко Гранели разгласи предложение за възбрана на продажбата на храна за у дома след среднощ в известните квартали на града, а необятният набор от неразрешени храни включва обичайните за италианците пица и сладолед.

Снимка: iStock

Според предлагането питейните заведения и заведенията за хранене ще бъдат задължени да затварят откритите си площи от 12:30 ч. през делничните дни и от 1:30 ч. през уикендите, с вярата, че улиците ще бъдат освободени от хора и по този метод ще се обезпечи тишина и успокоение за жителите.

Опитът на италианския град да помогне на лишените от сън поданици е наказан като прекомерно радикална стъпка, а ръководителите на Милано са упрекнати, че водят война против сладоледа.

Снимка: iStock

Марко Барбиери от италианската асоциация на търговците на дребно съобщи пред медиите, че възбраната за храна за у дома няма да реши казуса с шума, " защото хората отново ще останат на открито " и добави, че един 25-годишен юноша надали ще се прибере у дома в среднощ единствено тъй като не може да си вземе нещо за на открито.

Традицията да се яде сладолед след среднощ е необятно публикувана в Италия и е културен табиет на съвсем всяко средностатистическо италианско семейство, а за туристите е наложително, изключително в горещите летни месеци.

Снимка: iStock

Асоциацията на хотелиерския бранш също се разгласи срещу мярката като обявиха, че " казусът с нощния живот съществува, само че това предписание единствено ще нанесе вреди на бизнеса. "

В обществените мрежи заместник-кметът Гранели съобщи, че правилото ще реализира баланс сред " другарството и заниманието, спокойствието и здравето на жителите и свободната икономическа активност на търговците и бизнесмените, които обезпечават работа ".

Снимка: iStock

Правилата към момента не са финализирани и кметът на Милано Джузепе Сала съобщи, че е подготвен да " приказва за сладолед ".

" Мисля, че ще го изправим ", сподели той.

Посредничеството сред правото на жителите на града на спокоен сън и правото на притежателите на магазини да се възползват пълноценно от топлия сезон през последните години се оказа комплицирано и провокира голям брой различия.

Снимка: iStock

Миналото лято във Венеция беше записано наложително затваряне на заведения за ограничение на придвижването, като кметът Луиджи Бругнаро беше планувал затваряне на занаятчийските заведения, като се изключи доста обсъжданите сладоледени салони, в 23:00 ч., а в 20:00 ч. - на автоматите за храна и питиета.

Наредбата, издадена от община Палермо в Сицилия, аргументи неудобства на икономическите действия, по-специално на сдружение, работещо в бранша на залаганията.

Неотдавна в Тренто влезе в действие възбрана за продажба на алкохол след 23:00 часа.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР