Сливанията на големи телекомуникационни компании в Европа ще намалят конкуренцията

...
Сливанията на големи телекомуникационни компании в Европа ще намалят конкуренцията
Коментари Харесай

Сливанията на телекоми заплашват конкуренцията в ЕС

Сливанията на огромни телекомуникационни компании в Европа ще понижат конкуренцията и ще нарушат единния пазар на блока, предизвести ръководителят на Европейския съюз по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер. С думите си тя отхвърли апелите за повече консолидация.

Няма доказателства, че по-концентрираните национални пазари водят до по-добри резултати “, съобщи Вестагер на конференция в Брюксел в четвъртък. „ Напротив, това би довело до по-малко конкурентни национални пазари и до по-фрагментиран обединен пазар. “

Коментарите на Вестагер идват след неотдавнашния отчет на някогашния италиански министър-председател Енрико Лета до водачите на Европейски Съюз, в който се предлага консолидация на телекомуникационните оператори като метод за възстановяване на мобилните и закрепените мрежи на блока. Констатациите на Лета бяха възприети като тласък за операторите, които от години настояват, че секторът е узрял за сливания. Позицията на Вестагер обаче е в безапелационен прорез с тези настроения.

Европейски Съюз и преди е охлаждал сключването на покупко-продажби в телекомуникационния бранш, откакто през 2016 година наложи несъгласие върху опита на CK Hutchison Holdings Ltd. да слее английското си сдружение Three с O2 на Telefonica SA в границите на решение, което сега се преглежда в съдилищата на Европейски Съюз.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР