Мобилните оператори в Европейския съюз могат да продължат да таксуват

...
Мобилните оператори в Европейския съюз могат да продължат да таксуват
Коментари Харесай

Телекомите ще могат да таксуват международните разговори в ЕС до 2028 г.

Мобилните оператори в Европейския съюз могат да продължат да таксуват потребителите за диалози в границите на блока до 2028 година Това планува краткотрайна договорка, контрактувана от страните от Европейски Съюз и законодателите във вторник.

Новината идва, откакто предходната година законодателите на Европейски Съюз предложиха таксите за диалози сред страните членски да отпаднат. В момента те са лимитирани до 19 евроцента на минута за диалози и 6 евроцента за текстово известие. Горните граници, избрани според разпоредбите на Европейски Съюз през 2019 година, изтичат през май.

Телекомуникационната промишленост разкритикува проекта, като съобщи, че премахването на таксите може да им коства милиарди евро доходи в миг, когато те влагат доста в разгръщането на 5G услуги.

В отчет, поръчан от групата за телекомуникации ETNO, в която членуват най-големите играчи, се споделя, че премахването на таксите за диалози може да докара до загуба на доходи от най-малко 2.1 милиарда евро за операторите през петгодишния интервал до 2029 година

Изравняването на таксите за вътрешни диалози и за диалози в границите на Европейски Съюз ще влезе в действие от 2029 година Междувременно актуалните тавани ще продължат да се ползват “, съобщи в изказване депутатът Алин Митута, предава Reuters.
Международни и роуминг позвънявания: Каква е разликата?
Накратко: Зависи от това къде се намира човек, когато набира номер – дали в личната си страна или в непозната.

Разговорът се таксува като интернационален, когато позвъняването е от намиращ се в България клиент на български телеком до клиент на телеком в непозната страна от Европейски Съюз.

Разговорът се таксува като извършен в роуминг, когато консуматор на български телеком оператор се намира в непозната страна членка на Европейски Съюз и набере клиент в непозната страна или пък другар или родственик в личната си.

Някои абонаментни проекти включват в пакета си безвъзмездни минути за интернационалните позвънявания. След изчерпването им диалозите стартират да се таксуват. 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР