Вицепрезидентът заяви, че държавният глава Румен Радев е готов още

...
Вицепрезидентът заяви, че държавният глава Румен Радев е готов още
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Президентът е готов още утре да връчи мандат на ИТН, ако представят премиер

Вицепрезидентът съобщи, че президентът Румен Радев е подготвен още на следващия ден да връчи мандат за държавно управление на партия " ", в случай че тя показа претендент за министър председател, предава БНР.

Според Йотова към този момент е време да се разбере дали партията е подготвена с името на претендента:
 Доц. Киселова: Мандатът ще бъде връчен най-късно при започване на август Доц. Киселова: Мандатът ще бъде връчен най-късно при започване на август
" В момента следим две сюжетни линии. Първата е стремежът сред обособените парламентарни групи да проработят взаимно, а втората са...

" Защото той би трябвало да пристигна и на него да му бъде връчен този мандат. Толерансът към този момент беше даден задоволително доста дни. Нашето мнение е, че България час по-скоро би трябвало да има своето постоянно държавно управление ".

Дали и по какъв начин ще продължат договарянията за нов кабинет остава неразбираемо, откакто по-рано през днешния ден от партия " ИТН " упрекнаха " Демократична България " и обединението " ", че се пробват да постановат имена на министри, с което, съгласно партията на, вършат нови избори все по-възможни.

От Европейската комисия отхвърлиха да разясняват хода на договарянията за ново държавно управление в България и вероятността от нови парламентарни избори. На въпрос дали Комисията има безпокойство от сходен процес на събитията, представителят Ариана Подеста отговори сбито:

" Изборите са народен въпрос в компетентността на страните членки, ние нямаме какво да прибавим ".

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР