Вицепрезидентът на УЕФА и бивш президент на Полския футболен съюз

...
Вицепрезидентът на УЕФА и бивш президент на Полския футболен съюз
Коментари Харесай

Легендата Бонек не подкрепя призива на поляците за евентуален бойкот на мача с Русия

Вицепрезидентът на УЕФА и някогашен президент на Полския футболен съюз (ПЗПН) Збигнев Бонек е изрично срещу концепцията да се бойкотира мача на поляците против Русия на 22-и март в Москва. Това е среща от първия кръг на плейофите за място на Световното състезание в Катар тази зима. В някои медийни изявления се упорства срещата да се реалокира на безпристрастен терен, в случай че ли не да се пристъпи към протест. Причината е политическата обстановка сред Украйна и Русия, откакто съветски военни навлязоха в окупираните елементи от Донецка и Луганска област.

" Призивът за протест на дуела е безусловно несериозно държание - разяснява легендата на полския футбол, представен от уеб страницата interia.pl. - Някой може и да желае да се популяризира в обществените мрежи, само че очевидно си няма и разбиране от действителността. Нито Бонек, нито който и да е различен може независимо да отсрочи или пренасрочи мач. Това може да направи само ФИФА, само че и тя все още няма учредения за това. УЕФА се занимава с този плейоф единствено от административна позиция – да вземем за пример ще назначи съдиите. Дайте да се подготвим за мача в Москва и да победим, ще бъде радостно след това ”.
 Полша ще изиска плейофния мач против Русия да се играе на безпристрастен терен Полша ще изиска плейофния мач против Русия да се играе на безпристрастен терен
Според него няма опасност и за футболистите на Полша в Москва. " За момента няма причина ФИФА да мести мача в Катовице, както им се желае на някои хора, или пък на безпристрастен терен. Когато аз бях президент на Полската федерация, такава обстановка с Израел не се получи. Двама футболисти не желаеха да пътуват, тъй като се притесняваха от ракетен обстрел. Но получих увещание от Министерството на външните работи на Израел, че всичко ще бъде наред. Играхме, победихме и се прибрахме вкъщи цели и невредими ”, добави Бонек.

Бившият полузащитник на Ювентус предизвести, че ФИФА ще накаже Полша със сериозна санкция при положение на възможен протест на баража с Русия.

" Ако има политически наказания против Русия, то спортът ще би трябвало да се приспособява. Но сега не трябва да се мисли за протест на плейофите, съобщи още Бонек.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР