Вицепрезидентът Илияна Йотова, която е на официално посещение в Косово

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова, която е на официално посещение в Косово
Коментари Харесай

Илияна Йотова се срещна с президента на Косово Вьоса Османи


Вицепрезидентът Илияна Йотова, която е на публично посещаване в Косово във връзка 15-годишнината от оповестяването на независимостта на страната, се срещна през днешния ден с президента Вьоса Османи.

„ Ние сме тук, с цел да кажем още един път, че България поддържа самостоятелна Република Косово. От тук нататък, пред всички интернационалните и европейски институции, ще поддържаме Косово за тяхното действително участие. Ще лобираме за участие в Съвета на Европа, напълно скоро Косово ще подаде своето искане за участие в Европейски Съюз и НАТО ”, уточни след срещата Йотова, припомняйки, че България беше измежду първите страни, признали без значение Косово.
Снимка: EPA

Двете са разговаряли и за френско-германското предложение за сред Косово и Сърбия. По думите на Йотова съгласно косовската страна това предложение не може да бъде последно и не е най-хубавото, само че е първата стъпка за намиране на решение на проблемите сред двете прилежащи страни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Акцент в диалозите сред Йотова и Османи е бил и статутът на жителите на Косово с българско съзнание, като вицепрезидентът Йотова посочи, че таман от визитата на президента Османи в България е почнала съответната работа и са били набелязани стъпките във връзка с статута на българската общественост в Косово.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР