Вицепрезидентът Илияна Йотова е на посещение в Кипър по покана

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова е на посещение в Кипър по покана
Коментари Харесай

Илияна Йотова отбеляза 24 май в българско училище в Кипър

Вицепрезидентът Илияна Йотова е на посещаване в Кипър по покана на българската общественост там. Йотова означи настъпващия 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методи, дружно с преподавателите и учениците в Българско учебно заведение „ Родна стряха “ в Арадипу, Кипър, съобщи БНР.

„ Благодаря ви за родолюбивата активност. Благодаря, че макар редица компликации сте посветили себе си да учите дребните българчета на българското четмо и писмо, да познават своите корени, да бъдат положителни хора. Вашата активност е най-хубавата визитна картичка на България “ – с тези думи, представени от прессекретариата на президента, се обърна Илияна Йотова към учителите.

Вицепрезидентът благодари на Кипър за грижите, които поставя за българската общественост. Тя увери, че България ще продължи оказва помощ за развиването на българските учебни заведения и културни сдружения зад граница.

„ Няма различен народ в Европа, който може да се гордее с такава книжовност, с толкоз богата словесност и просвета, които се популяризират надалеч отвън границите на тогавашна Средновековна България “, посочи вицепрезидентът.

Тя подари български речници и книги на български създатели на учебно заведение „ Родна стряха “.

По-рано Йотова беседва с представители на български учебни заведения и културни сдружения от покрайнината. В срещата участваха и представител на кипърското просветително министерство и заместник-кметът на Ларнака.

Етикети: 24 маййотоваКипъручилище
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР