Вицепремиерът Валери Симеонов свърза нападките на руския патриарх Кирил към

...
Вицепремиерът Валери Симеонов свърза нападките на руския патриарх Кирил към
Коментари Харесай

Вицето Симеонов съзря руско-турски план срещу България

Вицепремиерът Валери Симеонов свърза нападките на съветския патриарх Кирил към България с следващото провокативно изказване на турския президент Реджеп Ердоган, че " Кърджали е в нашите душевни граници ".

Пред радио " Фокус " водачът на НФСБ разяснява отношението и на Москва, и на Анкара към страната ни.

По мотив визитата на " второразрядното руско ченге и цигарен митрополит на Русия ", той сподели:

" Кога представителите на тази огромна страна ще стартират да се държат като демократични водачи, духовни, политически и така нататък Извинявайте, обаче на мен не ми се ще да подминаваме един различен факт, който беше помрачен от нелепото държание на патриарх Кирил. И този факт беше военната проява на Путин с демонстрацията на новите оръжия. От какъв брой години не сме го виждали това? Това някак си внезапно ни върна с половин век обратно. Коя страна показва най-новите си военни достижения през личността на президента? Нали някак си за мен това беше исторически извънредно и притеснително събитие ".

Според него хората, които ръководят Русия към сегашния миг не желаят самопризнание от България, а послушание.

" Те желаят слугинаж, те желаят да ни унижат. А това няма по какъв начин да стане ", сподели Симеонов.

Според него патриарх Кирил е пристигнал у нас с авансово квалифициран сюжет за разиграване на последвалия скандал.

" Забелязахте ли, когато си разреши той да насочи укор към българския президент? В последните минути от визитата си при него. След това се качи незабавно на колите с защитата, с огромната защита, внушаваща почит, защита, с която се движеше, отърча на аерогарата и там към този момент на крачка от самолета си разреши да направи изказване, след което да се качи и да избяга. Истината е това, да избяга. Защо не го направи първия ден? Защо не го направи втория ден? Така че всичко това приказва за авансово готова скица на държание ", безапелационен е Симеонов.

По мотив изказванията на мощния човек в Анкара, вицепремиерът съзря опит за основаване на ислямска дъга на Балканите.

" Тук няма нещо ново, въпросът е за какво тъкмо в този момент, тъкмо преди срещата във Варна и дали, още един забавен въпрос, и дали това негово изказване няма някаква връзка и с изказването на патриарх Кирил, което беше аналогично. Там също имаше едни искания, имаше едни нападателни претенции към българската страна. В случая с Ердоган, въпреки да приказва с такива по-меки духовни понятия, отново става дума за експанзия. Аз не се ангажирам да бъда интерпретатор на задачите и на държанието на Ердоган, защото не ми е мощната част външната политика. Но считам, че сред тези две събития има връзка и че по отношение на България като страна, която не е в предстоящите орбити на тези две огромни страни – Русия и Турция, се ползва избран политически напън ", сподели вицето.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР