Вицепремиерът Валери Симеонов обяви пред Нова Телевизия, че обмисля да

...
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви пред Нова Телевизия, че обмисля да
Коментари Харесай

Валери Симеонов ще поиска оставката на шефа на строителния контрол

Вицепремиерът Валери Симеонов разгласи пред Нова Телевизия, че обмисля да изиска оставката на шефа на Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) Милка Гечева. Повод за решението му е заведение на плажната линия, което се разгръща върху 1.3 дка, само че е оповестено като преместваем обект.

Преместваем обект върху 1.3 дка плажна линия

По думите на Симеонов той персонално е провел диалог с Гечева, в който е алармирал за казуса. След като видяла фотоси на заведението от високо, тя също се съгласила, че това не е преместваем обект.

" ДНСК пречат на използването на закона. Чувствам се саботиран, само че аз мъчно се отхвърлям от това, с което съм се захванал. Най-вероятно ще желая оставката на Гечева ", съобщи Симеонов.

Меренето на шума в заведенията като забавление в почивните дни

Вицепремиерът добави, че е посетил няколко заведения в Слънчев бряг, с цел да замери шума късно вечерта. Той дефинира дейностите си като " забавление в почивните дни " и посочи, че те нямат наказателни ограничения.

Симеонов напомни, че разрешеният звук след 22 ч. е 50 децибела. Той е съумял да замери 91 децибела на 400 метра разстояние от едно от най-популярните нощни заведения в Слънчев бряг.

" Това е брутално прегазване на закона. В Слънчев бряг генераторите на звук са по централните алеи, а във вътрешността в самия курорт е по-спокойно. Ще видите какво следва за нарушителите, няма да се издаваме ", добави съпредседателят на Обединени патриоти.

Според него алкохолният туризъм в страната е " резултатът от лакомията на локални измислени предприемачи, на хора, които са решили да забогатеят за един сезон ". По думите му никой от тези хора няма връзка с огромни туроператори, които към този момент избягвали да оферират този вид отмора.

Полицейско ръководство във всяко гето, тъкмо като в " Моленбек "

Валери Симеонов сподели още, че приобщаването на ромския етнос зависи от премахването на гетата. Той предложи във всяко сходно място да има полицейско ръководство и непрекъснато полицейско наличие. Така щял да се вкара законът в гетото и локалното население да стартира да изпитва почит към служителите на реда.

" На доста места в Европа е по този начин. В квартал " Моленбек " в Брюксел (бел. ред. - кварталът е заселен съвсем напълно от мюсюлмани, множеството от които мигранти) полицейското ръководство е вътре в него. С моментни хрумвания в утринния блок обаче няма да решим казуса ", съобщи Симеонов.

Повод за коментара му станаха събитията в Асеновград в последната седмица. Миналия понеделник избухна скандал сред роми и българи на язовир край града, който докара до всеобщ пердах, при който пострадаха 7 души, а девет души, всички от които роми, бяха задържани и прокуратурата им повдигна обвинявания. От тогава всяка вечер в града се провеждат митинги.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР