Вицепремиерът Томислав Дончев, в чийто ресор е интеграцията на циганите,

...
Вицепремиерът Томислав Дончев, в чийто ресор е интеграцията на циганите,
Коментари Харесай

Томислав Дончев призна: Държавата се провали с гетото

Вицепремиерът Томислав Дончев, в чийто сектор е интеграцията на ромите, призна за неуспех на страната при оправянето с този проблем.

" Темата за интеграцията на ромите виси във въздуха. Интеграцията не дава специфични права на малцинствата ", акцентира той, като предизвести, че това обрича процеса на неуспех. Моделът, съгласно Дончев, е следване на едни и същи правила и отговорности. " Ако допуснем друг набор от правила, няма да има никаква интеграция ", безапелационен е вицепремиерът. Неговата половинка Светлана Дончева нееднократно се изрича против държанието на ромите, а последния път също установи неуспех в интеграцията на ромите. Очевидно брачният партньор й споделя нейните тези, пролича от изявлението му в границите на парламентарния надзор.

Положени са старания, изхарчени са пари, само че резултатите не са такива, каквито чака обществото, призна през днешния ден в отговор на Българска социалистическа партия брачният партньор й. Проблемът обаче бил в кройката на политическия развой. Според него жителите считат, че този проблем е единствено на елитите, " заради скверното съмнение, че ги употребяват като електорален контейнер ". Дончев посочи, че образованието, опазването на здравето и пазарът на труда са трите опорни точки за решаването на казуса с циганската интеграция, само че над всичко се извисява казусът с противозаконните цигански махали, които изникват в страната. " За мен най-голямата болежка и най-голямата рана е жилищната политика. В годините обратно редица неразумни управници са позволили появяването на гетата ", сподели Дончев, като посочи, че има поради не села или квартали, обитаеми от един етнос, а нелегално издигнатите постройки и тяхното срутване. Според него в огромна част от случаите повода за неприятния обществен статус и повишените равнища на престъпна интензивност е точно гетото.

„ Ако се родиш в гетото, има огромен късмет да не можеш да го напуснеш, да останеш там. Истината е, че в годините обратно страната не откри съответен механизъм да се оправи с този проблем, въпреки че в Закона за устройство на територията е записано, че всяка противозаконна сграда се унищожава. Не е просто решение, тъй като никой не желае да провокира филантропична злополука, оставяйки десетки хиляди души без дом. Наред с това решаването на казуса не може да се отсрочва безпределно във времето ", счита Томислав Дончев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР