Вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина обяви, че над хиляда цивилни

...
Вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина обяви, че над хиляда цивилни
Коментари Харесай

Украйна съобщи за над хиляда цивилни, погребани в масови гробове край Киев

Вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина разгласи, че над хиляда цивилни са заровени в всеобщи гробове в региона на Киев. Телата на починалите хора са открити в срутените здания и по улиците на киевските покрайнини, предава Агенция Франс Прес.

Германия е подготвена да достави на Словения танкове лично произвеждане в подмяна на руските танкове Т-72, които Словения обмисля да даде на Украйна. Със руски танкове Т-72 разполага украинската войска и може да ги употребява незабавно, без да е належащо авансово образование. За сходна замяна е помолила и Словакия, твърди ДПА, като се базира на своя информация от държавното управление в Берлин.

Германският канцлер Олаф Шолц разгласи, че има опция за замяна на тежко въоръжение сред Германия и съдружниците от НАТО в Източна Европа, които биха могли да дават военна техника от руско произвеждане на Украйна:

" Готови сме да подкрепим нашите съдружници в НАТО, които разполагат с въоръжение от руско произвеждане и са подготвени да го дават на Украйна ", съобщи канцлерът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР