Вицепремиерът на Косово Бесник Бислими заяви по време на среща

...
Вицепремиерът на Косово Бесник Бислими заяви по време на среща
Коментари Харесай

Прищина: Изборите в Северно Косово ще се проведат, когато ЕС отмени санкциите

Вицепремиерът на Косово Бесник Бислими съобщи по време на среща с публицисти в Прищина, че Косово не би трябвало да афишира избори в северната част на страната, преди да бъдат отстранени наказателните ограничения, наложени от Европейския съюз.

Бислими съобщи, че чака известието на Европейски Съюз за анулация на глобите след постигнатото в Братислава съглашението сред Косово и Европейски Съюз и изтеглянето на 25% от полицейските сили от общинските здания в 4-те северни общини, заяви „ Албениън дейли нюз “.

Въпреки че по-рано президентът на страната Вьоса Османи съобщи, че организирането на избори е позволено от правната уредба на Косово и че сходно нещо може да се направи посредством петиция, подписана от 20% от жителите, които са в изборния лист и могат да предизвикват нови избори, Бислими съобщи, че не е сигурен, че има уместно правно съображение за оповестяването им.

" Това е вътрешен проблем на Косово, за който няма единодушие дали е задоволителна административната директива, или е нужен закон ", сподели той.

Евентуалната оставка на кметовете би довела общините до предварителни избори, само че съгласно Бислими държавното управление, ръководено от Движение " Самоопределение ", няма да изиска такова нещо от кметовете на общините Северна Митровица и Лепосавич, които са от тази партия.

Кметовете на други две общини - Звечан и Зубин Поток, са членове на Демократическата партия на Косово. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР