Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и колегата

...
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и колегата
Коментари Харесай

Демерджиев и Меджидиев посетиха транспортираното д ете в Пирогов със Спартан от Бургас

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и сътрудника му министър на опазването на здравето Асен Меджидиев посетиха в болница " Пирогов " превозеното със аероплан " Спартан " на 21 февруари 6-годишно дете.

Бащата на детето е чиновник на " Гранична полиция ". То беше превозено от Бургас от екипите на военновъздушните ни сили в най-голямата незабавна болница заради извънредно тежкото му положение. Благодарение най-много на грижите на лекарите в " Пирогов " и обединената работа на три министерства то към този момент е добре и следва да бъде изписано.

" Това е следващото знамение, което осмисля освен един мандат на длъжностен министър, а целия живот на един човек. Нямам думи, с цел да изразя благодарността си към лекарите, които я избавиха ", съобщи министър Демерджиев.
Превозването на 6-годишното дете от екипите на военновъздушните сили е следващата сходна акция през последните месеци.

" Такива моменти осмислят живота ни. Радвам се, че развръзката в този случай е позитивна, че с общи старания на сътрудниците лекари от двете лечебни заведения и незабавна помощ и на институциите успяхме да спасим един живот ", уточни министър Меджидиев.

На 21 февруари, дете на 6 години в сериозно положение, с остра вирусна зараза (грип А, преболедувало скарлатина) и съпътстващи затруднения, беше превозено със аероплан " Спартан " от Бургас до София. Министърът на опазването на здравето координира опцията за реализирането на полета с министъра на защитата. Реанимационен екип на " Пирогов " извърши консултация на детето в УМБАЛ – Бургас и след оценка на клиничното му положение, то беше превозено до София и признато в Клиниката по детска анестезиология и интензивно лекуване на болница " Пирогов ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР