Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще председателства

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще председателства
Коментари Харесай

Захариева председателства Съвет „Общи въпроси” и съвета по член 50

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще ръководи идните съвещания на Съвет „ Общи въпроси “ и Съвет „ Общи въпроси “ (член 50). Заседанията на двата формата ще се проведат на 20 март в Брюксел.

Съвет „ Общи въпроси “ ще приключи подготовката на съвещанието на Европейския съвет през март. Министрите ще обсъдят плана на изводи и ще обменят отзиви по главните тематики, които бъдат сложени на вниманието на водачите на 28-те държави-членки. Редовното съвещание на Европейския съвет, което ще се състои на 22 март, ще бъде отдадено на тематиките „ Работни места, напредък и конкурентоспособност ”, „ Данъчно облагане ” и „ Външни връзки ”. Европейската комисия ще показа информация по отношение на разговора с полските управляващи в сходство с член 7, параграф 1 от Договор за Европейския съюз по отношение на правилата на правовата страна в Полша. Министрите ще проведат работен обяд, отдаден на тематиката „ Пътят към идващия институционален цикъл – основни въпроси за деяние ”.

Съвет „ Общи въпроси “ във формат 27 ще приготви Европейския съвет (член 50), който ще се състои на 23 март. Министрите ще обсъдят плана на насоки по отношение на рамката за бъдещите връзки с Обединеното кралство, които се чака да бъдат утвърдени от водачите. Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние ще осведоми Съвета за настоящото положение на договарянията. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР