Вицепремиерът и министър на икщономиката и индустрията и председател на

...
Вицепремиерът и министър на икщономиката и индустрията и председател на
Коментари Харесай

Нинова обвини Борисов в лъжа за износа на оръжие

Вицепремиерът и министър на икщономиката и промишлеността и ръководител на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна водача на ГЕРБ Бойко Борисов в неистина. " Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Първите мъже в страната не стопираха да приказват единствено за оръжия. Как пък една дума не ви се откъсна за цени, инфлация, приходи? ", написа яростно Нинова в обществената мрежа. Час преди този момент в град Шипка някогашният министър председател упрекна кабинета, че импровизирано изнася оръжие за Украйна от февруари насам. " Не е загадка, че оръжейните фабрики работят на макс. Неслучайно от Българска социалистическа партия мълчат, с техния автограф става. Това е двуличието им и те би трябвало да си вървят ", съобщи той.
" Ако България изнасяше, надали в този момент натискът върху държавното управление от външни сили щеше да е толкоз огромен. Едва ли външният министър на Украйна щеше да стои два дни в Народното събрание и да чака решение за експорт на оръжия. И по какъв начин тъкмо се изнася оръжие импровизирано? Това да не са ти пуканки ", възмути се Нинова. Всъщност ти тези " неофициалните " потоци ги разбираш по-добре, иронизира тя Борисов. " Заводите работят, само че не за Русия или Украйна. Нали си огромен международник. Иди кажи на държавните управления на Германия, Англия, Италия, Испания, Алжир, Индия и още над 50 страни, че няма да продаваме на техните армии. Кажи им: до момента в който аз управлявах, ви продавахме, само че в този момент няма, тъй като не съм аз на власт. Или предложи да затворим заводите и да унищожаваме тази промишленост ", обърна се задочно Нинова към Борисов и го попита къде е видял товарителници за Украйна.
" За другите може да е простено да приказват нелепости, само че ти си бил министър-председател. Би трябвало да знаеш що е то документ за краен консуматор. Покажи най-малко един за Украйна. Не можеш, тъй като няма подобен ", безапелационна е Нинова.
В разногласието се намеси и гербаджията Христо Гаджев. Правителството подготвя сключването на покупко-продажби за продажба на оръжия, само че не и за снабдяване, съобщи той в Стара Загора и даде образец със договорка за 600 000 гранати за гранатомет, изнесени от българска компания за полска компания, с украински аероплан до украинската граница.
" Г-н Гаджев прави свободни съчинения по картинка. Показва формален отговор до Народно събрание за експорт на оръжие с краен консуматор в страна членка на Европейски Съюз и прави " обосновано съмнение ", че от тази страна надали не са подали документи с погрешно наличие и са излъгали формалните български институции и оръжието не е за нея, а за Украйна ", разяснява думите на Гаджев ръководителят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски. Той прикани гербаджиите да се спрат в желанието си непременно да смъкват държавното управление и да се върнат на власт. Ще вкарате България в интернационален скандал, предизвести Свиленски. " А що се отнася до " обоснованите догатки ", и ние имаме такива, че кюлчетата в чекмеджето на Борисов са негови и че карцерът му е подобаващ, само че тъкмо вие от ГЕРБ ревнахте до Бога, че няма доказателства. Къде са ви в този момент доказателствата за експорт на оръжия? Или когато ви е преференциално, трябват доказателства, когато не ви е, карате на " обосновани догатки " ", обърна се Свиленски към някогашните ръководещи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР