Висшият съдебен съвет ще обсъжда допустимостта на второто искане за

...
Висшият съдебен съвет ще обсъжда допустимостта на второто искане за
Коментари Харесай

ВСС гледа второ искане за махане на Гешев

Висшият правосъден съвет ще разисква допустимостта на второто искане за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев. То е импортирано от четирима от шестимата членове на прокурорската гилдия, които се подписаха под първото искане и което към този момент беше позволено за спор всъщност.

„ Ясно е какъв е политическият отпадък в Народно събрание, съдейки от изказванията на някои така наречен политици, и е време да бъде изметен този, както споделих, политически отпадък “, сподели по време на 40- минутното си изказване на 15 май основният прокурор Иван Гешев. То беше първото след гърмежа до автомобила му на пътя Самоков- София. В него обвинител №1 разгласи, че е в ход проект за неговото премахване, зад който стоели заместникът му Борислав Сарафов и експремиерът Бойко Борисов

По това време беше реалност първото искане на шестима правосъдни кадровици за предварителното преустановяване мандата на основния прокурор поради интервенция му в следствието на гърмежа от 1 май. Изразът „ политически отпадък “,  още един няколко пъти от Иван Гешев,  стимулира четирима от тях да внесат второто искане – този път за уронване престижа на правосъдната власт:

„ Някои одобряват, че тези закани за така наречен политически отпадък приказват за това, че има каузи, които съзнателно се държат „ на трупчета “. Това бяха внушения, които не считам, че е редно един магистрат в своя изказ и своите обществени дейности да позволява “, изясни пред „ Хоризонт “ един от вносителите Огнян Дамянов.

В мнение към настояването, което дефинира като неприемливо,  Иван Гешев  изяснява, че с израза „ политически отпадък “ е изразил „ персонално мнение “, а и той бил необятно известен в обществото.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР