Висш служител на ООН по правата на човека призова Унгария

...
Висш служител на ООН по правата на човека призова Унгария
Коментари Харесай

ООН: Унгария да не държи децата - бежанци в затвори

Висш чиновник на Организация на обединените нации по правата на индивида прикани Унгария да реалокира фамилиите , търсещи леговище, които се намират в " сходни на затвори " директни зони на сръбската граница, към други уреди навътре в страната, съобщи Ройтерс.

Мигрантите, които идват на южната граница на Европейския съюз от Сърбия, са били държани в специфични лагери, наречени директни зони, до момента в който техните молби за леговище са в развой на разглеждане, което към този момент е провокирало рецензии от страна на Организация на обединените нации.
 Унгария осъди на пожизнен затвор трима българи за гибелта на 71 мигранти
Унгария осъди на пожизнен затвор трима българи за гибелта на 71 мигранти

Част от наказаните нямат право на предварително освобождение, а четвърти ще лежи най-малко 30 години

Специалният докладчик на Организация на обединените нации за човешките права на мигрантите Фелипе Гонзалес Моралес съобщи, че предходната седмица в две такива уреди на южната граница на Унгария със Сърбия имало 280 души, 60% от които деца.

Представяйки първите констатации от отчет за отношението към мигрантите, той сподели на конференция, че децата не би трябвало да бъдат арестувани въз основа на техния миграционен статус.
 Европейска комисия отговори на „ измислиците” на Унгария за миграцията
Европейска комисия отговори на „ измислиците ” на Унгария за миграцията

Унгарските жители " заслужават обстоятелства, а не измислици "

В отчета са открити " доста рестриктивни " условия за задържане на хора там, сподели той, добавяйки, че е посетил редица други уреди, където децата могат да бъдат настанени с техните фамилии. Тези уреди били съвсем празни.

Премиерът Виктор Орбан управлява националистическо държавно управление със мощно антиимигрантска платформа. Тя взе връх от 2015 година, когато стотици хиляди мигранти минаха през Унгария по пътя към Западна Европа.

Гонсалес Моралес съобщи, че фактът, че търсещите леговище към момента се държат в " среда, близка до пандиза " на директни зони, с отбрана от бодлива тел, даже на покривите на секции, в които се намират деца, може да се преглежда като опит за заплашване на хората там.

" Страхувам се, че всички хора, държани там, без значение от възрастта, работят като самобитен възпиращ резултат ", сподели той, добавяйки че фактът, че хората могат да изоставен зоните към Сърбия " не ми пречи да кажа, че това са места за задържане ".
 „ Сплашвали” Франк Тимерманс по време на аудиенция в Унгария
„ Сплашвали ” Франк Тимерманс по време на аудиенция в Унгария

Странно е да имаш такова прекарване в страна членка на Европейски Съюз

Гонзалес Моралес сподели, че държавното управление на Орбан, което е осигурило на монитора безконтролен достъп до оборудванията, които е желал да посети, не е разглеждало местата за задържане на директни зони и не е показало причина децата със фамилии да бъдат държани там.

Той също по този начин прикани държавното управление на Орбан да анулира декларация за изключително състояние заради всеобща имиграция, защото изискванията за неговото използване към този момент не са налице. Във всеки случай такава регулация не трябва да анулира правата на човек а, сподели той.

" Ако в реалност няма всеобщ приток на имиграция, обстановката със сигурността не може да се смята за същата като преди четири години ", сподели специалистът от ОНН. Той добави, че позицията, че рецесията може да се появи още веднъж, не е задоволителна причина да продължи подновяването на мярката.

Правителството на Орбан не разяснява забележките на Гонзалес Моралес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР