Високото кръвно налягане е доста често срещано заболяване, особено при

...
Високото кръвно налягане е доста често срещано заболяване, особено при
Коментари Харесай

Продукти, които са полезни при високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане е много постоянно срещано заболяване, изключително при дамите над четиридесет години.

Високото кръвно налягане се демонстрира много постепенно. Всичко стартира с това, че човек се усеща слаб, зашеметен, не спи добре, бързо се изморява, пръстите му изтръпват, пред очите му като че ли се появяват дребни мушички.

10 продукта, които са потребни при високо кръвно налягане:

Обезмаслената извара укрепва сърцето, предизвиква разширението на кръвоносните съдове, източник е на калций, магнезий, калий. Всеки ден би трябвало да ядете най-малко 100 грама извара.

Червената чушка съдържа рекордно количество витамин С. Ако ядете 2 пресни чушки на ден, това ще покрие потребността на организма от витамин С.

Сьомгата е източник на омега-3 мастни киселини и оказва помощ за понижаване на високото кръвно налягане. Добре е да консумирате 3 пъти седмично по 100-150 грама.

Овесената каша би трябвало да участва в менюто на хипертониците всяка заран. Проучванията демонстрират, че овесът е източник на селен и съдържа доста фибри.

Тиквените семки съдържат цинк и предотвратяват инфаркт. Достатъчно е да ядете по 20 грама дневно вместо лека закуска.

Какаото усъвършенства положението на кръвоносните съдове. Но това е висококалорична напитка. 1-2 чаши на седмица, не повече.

Обезмасленото мляко съдържа калий, калций, магнезий, витамини и усъвършенства положението на хипертония. Можете да пиете до 3 чаши дневно.

Черният шоколад укрепва сърдечния мускул, съдържа антиоксиданти и е в положение да понижи налягането с 5-10 мм.

Бадемите понижават холестерола. Съдържат калий, магнезий, витамин Е – всичко, което е належащо за понижаване на налягането.

Редовната приложимост на зелен чай разтваря холестеролните плаки, съдържа доста антиоксиданти, предотвратява процеса на стареене на тялото. В Япония съвсем няма хипертоници и множеството от японците пият зелен чай.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР