Високотехнологичен завод за преработка на отработени масла, предприятие за производството

...
Високотехнологичен завод за преработка на отработени масла, предприятие за производството
Коментари Харесай

Български компании реализират успешни проекти в Узбекистан

Високотехнологичен цех за преправка на отработени масла, дружество за производството на парфюмерийна и козметична продукция, както и компания за трикотажни произведения са част от сполучливите български образци в Узбекистан.

Това стана ясно по време на среща сред заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев с Камолиддин Ишанходжиев, заместник-председател на Комитета по интернационалните и другарските връзки с задгранични страни към Министерския съвет на Република Узбекистан и Шокир Жураев, консултант на ръководителя на Търговско-промишлената палата на страната.

България и българските артикули са добре познати на узбекския пазар и има сериозен капацитет за растеж на износа, стана ясно по време на срещата. Като браншове от съвместен интерес бяха дискутирани търговията, туризма, строителството и вложенията.

Двамата се договориха да се работи и за организирането на съвещание на Междуправителствената българо-узбекска комисия за икономическо и научно-техническо съдействие, на която да се набележат съответни стъпки за задълбочаване на съдействието.

„ България може да предложи доста атрактивни условия за задгранични вложители “, уточни зам.-министър Манолев и срещна гостите с насърчителните ограничения по Закона за поощряване на вложенията, както и с данъчната политика на страната. „ Нашите компании разполагат със забележителен потенциал и могат да бъдат скъп сътрудник при реализирането на инфраструктурни планове на територията на Узбекистан “, уточни още Александър Манолев.

Той предложи и да се проучат опциите за образуване на двустранен бизнес конгрес, с цел да се заздравят връзките сред представителите от частния бранш. Камолиддин Ишанходжиев подчертава и че може двете страни да си партнират и в продан на фрагменти в обслужващия бранш.

Сред българските компании, които развиват активност в Узбекистан е компанията „ Uz-Prista ”. Тя е взаимно дружество на българската компания “Prista Oil Holding ” и държавните „ Узнефтепродукт ” и „ Узбекнефтегаз ” и е единствен производител в страната на необятен набор висококачествени механически масла и охлаждащи течности.

Друг образец е компанията „ Комби-Востока ” – смесено българо-узбекско дружество за производството на парфюмерийна и козметична продукция, насочено за износ в страните от Централна Азия. Друга компания с българско присъединяване - „ Bultex Eurostar ”, създава трикотажни произведения. Във фабриката работят към 500 индивида и се създава главно детска конфекция под регистрирани български и европейски марки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР