Високопоставеният саудитски принц Митеб бин Абдулах, смятан навремето за главен

...
Високопоставеният саудитски принц Митеб бин Абдулах, смятан навремето за главен
Коментари Харесай

Задържан в Саудитска Арабия принц откупи свободата си срещу 1 млрд. долара

Високопоставеният саудитски принц Митеб бин Абдулах, считан преди време за основен кандидат за трона, бе освободен през вчерашния ден от ареста след " задоволително съглашение ", заплащайки на управляващите над един милиард $. Това заяви през днешния ден саудитски представител, участващ в акцията против корупцията в кралството, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Митеб, който бе шеф на елитната Национална армия, беше измежду десетките членове на кралското семейство, министри и други някогашни и сегашни висши служители, обхванати от огромно следствие за корупция, подхванато от престолонаследника принц Мохамед бин Салман. Според източника на Ройтерс не е известна сумата против която Митеб е бил пуснат на независимост, само че се считало, че тя надвишава " еквивалента на един милиард $ ".

" Ясно е, че съглашението включва и самопризнание в корупция ", сподели още източникът. Той добави, че още три лица, обвинени в корупция, са се споразумели с управляващите и че прокуратурата е решила до освободи прочут брой от арестуваните и да предяви обвинявания към минимум петима от тях.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР