Високият тон в парламента и скандалите стават все по-чести и

...
Високият тон в парламента и скандалите стават все по-чести и
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Имаше неприятен театър между БСП и Възраждане

Високият звук в Народното събрание и свадите стават все по-чести и нормални. Темата за оръжията за Украйна взриви пленарната зала в петък. Сега е нова седмица с нови упования. Днес номинираният за министър председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски ще върне досието, а сигналите са, че тя ще е със състав на кабинет единствено от специалисти.
" За нас господин Заков е извънреден специалист в предходното държавно управление. Той не е член на партията, тъй че допускаме, че се прави опит поради това той да бъде в това държавно управление, само че това не трансформира обстоятелството, че това е мандатът на ГЕРБ и те стоят зад това експертно държавно управление, тъй че ние няма да го подкрепим ", съобщи депутатът от Враца Георги Георгиев от " Продължаваме промяната ".
Той счита, че специалистът е едно, само че друго е политиката, която ще се организира, а тя се образува от парламентарните групи, които я сформират и дефинират болшинството, което ще избере кабинета, даже той да е от специалисти, по тази причина е по-важно кои дават поддръжката.
" Вероятността да мине кабинетът в сряда е дребна и тук подготовката е да се случи кабинет с третия мандат. Просто се приготвя обстановката, тъй че обществото да е според да приготви какъвто и да е кабинет с третия мандат ", сподели гостът пред Bulgaria ON AIR.
От " Продължаваме промяната " чакат да видят дали ще има несъгласие на измененията в Изборния кодекс и единствено при съществуването на такова партията е подготвена да сформира държавно управление при връчен втори мандат.
" Ние приказваме с всички. В този парламент има по-добра диалогичност от предходните 3. Дори с ГЕРБ беседваме на всички тематики, които са свързани с дневния ред. Има диалози, те най-често са в председателките препоръки ", посочи Георгиев.
Според него по-скоро ще се образува държавно управление с третия мандат, като допусна, че той би отишъл при Българска социалистическа партия или " Български напредък ".
" В петък беше разигран доста противен спектакъл от Българска социалистическа партия и " Възраждане " във връзка с оръжията за Украйна и бяха употребявани доста тежки думи и дейности, които не трябва да бъдат допускани. Не може в съвещание, което е оповестено за закрито, демонстративно да извадиш телефона и да снимаш. Това е очевидно тъпчене на закона ", безапелационен е депутатът.
Той уточни, че министърът на защитата ясно е докладвал какъв метод е определен, тъй че под никаква форма да не бъде застрашена България и това, което изпращаме за Украйна не е никакъв проблем за страната.
" Най-важното е да изберем държавно управление, в случай че не можем, то тогава остават всички закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност ", заключи Георгиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР