Високите нива на лошия холестерол в кръвта и възпалението на

...
Високите нива на лошия холестерол в кръвта и възпалението на
Коментари Харесай

Тази подправка може да намали високия холестерол наполовина

Високите равнища на " неприятния " холестерол в кръвта и възпалението на кръвоносните съдове са тясно свързани. Контролирането на двата фактора е ефикасен метод за попречване на сърдечни болести. В случая може да помогне постоянната консумация на една фалшификация. 

Според изследване, потреблението на повече шафран може да помогне. 
 
Тази фалшификация, която е от фамилията на минзухарите, постоянно се употребява в азиатската и средиземноморската кухня. Тя има характерен земен мирис.

Медицинските проучвания демонстрират, че шафранът може да намали равнищата на холестерола и да понижи възпалението.

Диетологът Игор Строков добавя, че тази фалшификация е допустимо да понижи LDL холестерол единствено за три седмици. Той разяснява, че в изследване е потвърдено, че гризачите, консумиращи по 40 мг шафран на кг телесно тегло всеки ден, имат 39-50 % по-ниски стойности на този индикатор.

Необходими са спомагателни проучвания, с цел да се дефинира минималната ефикасна доза шафран, както и минималната дълготрайност на приема му, с цел да се реализира този резултат, написа " Актуално ".

Важно: Статията е само с информативна цел и не замества консултацията със експерт! Предоставената в нея информация не може да се употребява за самолечение!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР