Високата инфлация в Европа се отразява на възможностите на потребителите

...
Високата инфлация в Европа се отразява на възможностите на потребителите
Коментари Харесай

Криза на книжния пазар в Унгария

Високата инфлация в Европа се отразява на опциите на потребителите да купуват книги. Пазарът в Унгария към този момент е в рецесия, защото книгите нарастват фрапантно, а хората купуват по-малко. Повече по тематиката описват сътрудниците от Euronews Hungary. 

Книжният пазар в Унгария претърпява сложни времена, както на всички места в Европа. Заради инфлацията и високите цени на силата и книгите нарастват.

 
Не съм оптимистка. Всичко е доста скъпо, а книгите са културна полезност, като театъра и други изкуства, които радват хората. Семейство в неволя ще похарчи пари за друго, преди да реши да купи книга.
Ева Редей – създател на книжарница

Собственици на книжарници се надяват, че празничният сезон ще промени нещата. Някои даже започнаха коледните разпродажби по-рано от нормално.

 
Смятаме, че това се дължи на икономическата неустановеност. Хората знаят какъв брой могат да похарчат за книги и играчки. Но каква ще е обстановката след месец-месец и половина - всичко е покрито от мъгла на неустановеност.
Андраш Юрогди – ръководещ шеф на книжарница

Краят на годината обичайно е най-благоприятният интервал за книжния пазар. След това обаче идва спад, който заради рецесията може да бъде доста по-значителен от нормално.

Адам Магяр – Euronews Будапеща: В последните дни разговаряхме с редица играчи на книжния пазар и наподобява множеството от тях към момента не са се отчаяли. Вероятно през коледния сезон доста хора ще купуват книги. Големият въпрос е какво ще се случи по-късно...
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР