Вирусът поразява по-често децатаУчени твърдят, че новият вариант на COVID-19,

...
Вирусът поразява по-често децатаУчени твърдят, че новият вариант на COVID-19,
Коментари Харесай

Лекари предупреждават: Омикрон предизвиква обриви по тялото

Вирусът поразява по-често децата

Учени настояват, че новият вид на COVID-19, Омикрон, поразява доста по-често децата, изключително до 2 години, и младежите на 20-30 години. Той се диагностицира мъчно, тъй като протича леко и инфекцията отшумява за 2-3 дни. Така инфектираният може да бъде преносител на вируса, без да знае.

В другите възрасти се проявават някои общи признаци. Един от тях е нетипичен обрив по цялото тяло, който нормално потегля от ходилата. При децата това нормално е първият симптом на заразяването, дружно със загубата на вкус. Другите признаци са остри болки в гърлото, необяснима мощна отмалялост, нараснала температура и по-рядко - мощно главоболие, нормално при по-възрастните. Кашлица, зной и бодежи в очите към момента не са видяни.

“Обривът на децата при ковид постоянно се бърка от възрастните с изпотяване, изключително през есенния интервал, когато децата се обличат топло на улицата. А диарията приписват на ротавирус”, изяснява съветският доктор Андрей Кондрахин. Той поучава родителите да обръщат внимание на всеки обрив у детето, изключително в случай че първо се появи по ходилата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР