Вирусът на зика може да се окаже полезно оръжие в

...
Вирусът на зика може да се окаже полезно оръжие в
Коментари Харесай

Последни проучвания дават големи надежди за борбата с рака на мозъка, решението се оказва вирусът...

Вирусът на зика може да се окаже потребно оръжие в битката против характерен нападателен рак на мозъка - глиобластома, оповестява Франс прес.

Това е най-често срещаният мозъчен израстък, от който се разболяват годишно в Съединени американски щати към 12 хиляди души. Наскоро с него беше диагностициран и републиканският сенатор Джон Маккейн. Болестта е съдбовна за множеството пациенти в границите на две години след диагностицирането й. Химиотерапията и радиотерапиите са класическите способи, употребявани за лекуването на глиобластома, а когато е допустимо - и хирургическото унищожаване на образуванието.

И това е забавно: Опасни признаци: Как да разпознаем инсулта - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Според последна разработка на екипа на доктор Майкъл Даймънд от университета в Сейнт Луис, щата Мисури, това раково заболяване може да бъде победено благодарение на вируса на зика, кадърен да унищожи клетките на тумора. Били осъществени опити с 33 мишки. При инжектиране с вируса на зика на гризачи с глиобластома, след две седмици било следено доста понижаване на туморите.

Ефикасността на зика се състои в това, че той нападна стволовите кафези на мозъка, които са устойчиви на класическите лечения и водят до повторната поява на туморите.

Източник: " Монитор "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР