Виртуозният цигулар Даниел Трингов свири за други пациенти в столичната

...
Виртуозният цигулар Даниел Трингов свири за други пациенти в столичната
Коментари Харесай

УДИВИТЕЛНО: Виртуоз свири на цигулка за пациенти в столична болница

Виртуозният цигулар Даниел Трингов свири за други пациенти в столичната болница " Токуда ". 

От клиниката оповестяват, че преди 3 години той е получил перитонит и е опериран по неотложност в Германия, където живее към оня миг. След хирургичната интервенция се развива зараза, само че все пак мъжът се възвръща. Впоследствие  обаче се образува и солидна херния, която би трябвало да бъде оперирана и по този начин той се доверява на лекарите в столичната болница. А с цел да повдигне духа на другите пациенти - сграбчва инструмента и свири за тях преди хирургичните интервенции. 

„ Доц. Маринов ми споделя маестро, само че истината е, че той е маестро, тъй като съумя да ме оперира лапароскопски и през днешния ден, ден след интервенцията, се усещам доста добре. Тук имаме екип от най-хубавите лекари в България “, споделя Даниел.

Цигуларят отбелязва, че болничните заведения се свързват с отрицателни страсти, а съгласно него с положителна мисъл всичко се случва както би трябвало. Затова взема решение да стартира да свири в Клиниката по чернодробно-жлъчна, панкреатична и обща хирургия по време на престоя си в лечебното заведение.

„ Така като се изключи че оказвам помощ на себе си, разбрах, че музиката ми се приема добре и от пациентите. Това е моята специалност, само че и предопределение. Музиката е нещо, което настройва вътрешните светове на хората и имам вяра, че лекува. Сутринта ме болеше малко, само че в този момент съм по-добре, тъй като посвирих. “, споделя Даниел.

Днес мъжът свири за пациентите в Клиниката, на които следва интервенция и им пожела освен триумф, само че и здраво здраве.

„ Аз съм свирил и различен път в болница, в Германия и в стаята свирех. Бях с едни тръби тогава, само че отново свирех. Ние с жена ми сме мислили за такива стратегии, за музикотерапия в лечебни заведения. Много е значимо освен да можеш да свириш, а да знаеш по какъв начин да свириш в съответни моменти пред друга аудитория. Човек когато има един богат дрешник, цялостен с доста облекла, би трябвало да знае по кое време и какво да облече, къде да го носи. Така е и с музиката. Вчера пристигнаха няколко медицински сестри в стаята, мислех че ще ми създадат забележка, че изсвирвам, а те с необятна усмивка ми се зарадваха и ме поздравиха. Беше ми извънредно прелестно да посвиря на пациентите и на лекарския личен състав ", добавя виртуозът. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР