Виртуалните учебни среди стават все по-често срещани. Един от най-важните

...
Виртуалните учебни среди стават все по-често срещани. Един от най-важните
Коментари Харесай

Кои са най-добрите платформи за онлайн обучение и какво можем да научим онлайн?

Виртуалните образователни среди стават все по-често срещани. Един от най-важните аспекти на платформите за онлайн образование е да оферират на своите консуматори елементарен достъп, ограничения за сигурност и добре работещ програмен продукт. В същото време обичайните просветителни принадлежности към момента съществуват и няма да изчезнат скоро. Все отново доста университетски институции и компании стават все по-отворени към концепцията за внедряване на цифрови принадлежности и технологии.

Благодарение на интернет, потокът от информация и нови познания е постоянно разполагаем. Не е нужно доста време, с цел да научите съответна дисциплинираност или да развиете несъмнено умеене. Начинът, по който просветителните организации и преподавателите основават курсове, също се трансформира фрапантно. Работодателите са по-склонни от всеки път да подтикват чиновниците си да се развиват и да научават нови неща посредством цифровите платформи, а обособените консуматори са изкушени от многочислените благоприятни условия.

В днешно време е доста елементарно да се откри потребна информация по всяка тематика онлайн. Възможно е даже да станете експерт в дадена област с помощта на онлайн курсове и гледане на видеоклипове. Такъв е да вземем за пример казусът с Феликс Шнайдерс, сполучлив състезател на покер, който съумява да научи играта от гледане на видеоклипове и в този момент даже я преподава онлайн. А също и професионални шахматисти като Магнус Карлсен са склонни да употребяват онлайн платформи, с цел да преподават най-новите препоръки и трикове в играта, да вземем за пример по време на предаване онлайн. Съществуват безчет образци за такива хора, които съумяват с помощта на интернет. Ето някои от най-успешните платформи за образование, в които могат да се намерят и основат курсове на разнообразни тематики.

Гугъл Classroom

Несъмнено водач в онлайн услугите от всякакво естество е компанията Гугъл. Гугъл Classroom предлага облачна среда за образование за всяко равнище на подготовка. Както може да се чака, платформата работи в композиция с други принадлежности на Гугъл, като Гугъл Meet, Гугъл Drive и Гугъл Docs.

Гугъл Classroom предлага платформа за основаване на лекции и образование на разнообразни равнища и с разнообразни функционалности, като разполага и с безвъзмездна версия. Платформата е лесна и интуитивна за работа както от преподаватели, по този начин и от учащи се. Потребителите могат да изберат на какво устройство да употребяват платформата, в това число могат да се образоват и през смарт телефона си.

Също по този начин, с помощта на Гугъл for Education, потребителите могат да се възползват от на практика курсове на тематики като цифрови умения, изкуствен интелект, компютърни науки и доста други.

LinkedIn Learning

Когато Lynda.com се сля с LinkedIn през 2017 година, се роди платформата LinkedIn Learning. Тя предлага хиляди курсове в областта на бизнес, технологии, криейтив и всевъзможен тип умения. Счита се за една от най-хубавите платформи за онлайн образование, защото инструкторите са деликатно тествани, с цел да се подсигурява, че не са единствено специалисти по тематиката, само че и имат отлични умения за преподаване и представяне на съответната материя.

Курсовете в LinkedIn Learning се отличават с интерактивност и високо равнище на ангажираност от страна на потребителите, което ги прави извънредно известни. След като завършите курса, получавате документ, който можете да споделите във вашия профил в LinkedIn. Въпреки че документите не са упълномощени, това укрепва профила ви и може да ви отвори нови порти и благоприятни условия.

Udemy

Платформата Udemy е една от най-широко публикуваните и известни варианти за онлайн образования. Изборът в Udemy е голям – съгласно данни на платформата, можете да намерите над 150 хиляди курса в категории като бизнес, финанси, личностно развиване, дизайн, програмиране и какво ли е още не. Разнообразието в действителност е голямо. Има платени, само че и безвъзмездни курсове, както и варианти за бизнеса. Собствениците на компании могат да се възползват от Udemy Business, с цел да дават достъп на чиновниците си до избрани курсове и да им оказват помощ да развият уменията си в дадена сфера.

Udemy дава опция и на преподаватели и инструктори да се включат в платформата, като основат свои лични курсове и образования. Това ще ви даде опция да достигнете до голямата публика на Udemy, която сега наброява близо 50 милиона консуматори.

Обучението онлайн предлага несравнимо улеснение, еластичност и досегаемост. Големият набор от благоприятни условия и информация може да ви затрудни при избора, само че не би трябвало да ви отхвърля и да ви плаши. Независимо коя платформа за онлайн образование изберете, би трябвало да разчитате на своята воля, интерес и отдаденост, с цел да бъдете сполучливи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР